Principalul mod de transmitere a coronavirsului, prin aer. Când vom putea renunța la măști

masca coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că principalul fel de transmitere este cel aerogen, încă se menţine și că purtarea măştilor în spaţii închise va fi obligatorie până în momentul în care vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă şi nu vom mai avea focare în unităţi spitaliceşti şi centre de îngrijire.

Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, la Mioveni, când nu vor mai fi obligatorii măştile în spaţiile închise şi a precizat:

„În momentul în care, la nivel naţional, vom avea o transmitere comunitară  aproape neexistentă sau subliminală, când nu vom mai avea focare  în unităţi spitaliceşti, în unităţi de îngrijire pentru bătrâni, neuropsihici sau la personal atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci este o minimă măsură de prevenţie. Principalul fel de transmitere este cel aerogen. Încă se menţine. Cât timp suntem apropiaţi, în spaţii închise ne gândim să rămână aceste măşti”.

Citește și: Creștere îngrijorătoare a cazurilor noi de coronavirus

Ministrul a explicat că orizonul de timp depinde de evoluţia pandemiei.

„Orizonul de timp ni-l va da evoluţia: numărul de cazuri noi, numărul de cazuri în Terapie Intensivă, numărul de cazuri care se adresează la Unităţile de Primire Urgenţe. În măsura în care aceste cazuri vor scădea şi vom vedea că vor rămâne  doar cazuri noi într-o comunitate care poate fi izolată sau în anumite focare – spitale sau cămine de bătrâni – atunci putem să ne gândim şi la eliminarea acestor măşti”, a mai declarat ministrul.

De asemenea, întrebat când nu vor mai sta în spital bolnavii asimptomatici, Tătaru a explicat:

„Nu poţi să creşti riscul. Am dat măsurile de relaxare, este deja o perioadă în care sunt nişte riscuri. Dând voie  în locuri libere unor persoane pe care le ştim infectate creşte acest risc”.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.