„Prințul Brașovului”, Fadi El Ossman, cercetat pentru evaziune fiscală, vrea să ridice un mini cartier în Constanța

Zona unde ar urma să apară construcțiile. Foto: extras PUS

Omul de afaceri libanez Fadi El Ossman vrea să ridice un mini cartier în Constanța prin intermediul unei firme din Brașov pe care o controlează, Isaran Green SRL.

Primăria Constanța a publicat joi anunțul de consultare privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal, după ce proiectul a obținut, în luna martie a acestui an, avizul de oportunitate.

Conform certificatului, lucrările ar urma să fie edificate în zona Andalchioi, parcela A641/2,LOT2; A641/3, LOT1; A641/3,LOT2; A6. Mai exact, pe al treilea rând de loturi de la bulevardul Aurel Vlaicu, unde se află strada Tisa.

Suprafața analizată este de aproape 116.000 mp.

Investitorul propune dezvoltarea unui cartier rezidențial care va cuprinde blocuri de 11 etaje, parcări și o diversitate a funcțiunilor complementare acesteia (dotări și echipamente publice aferente locuirii, servicii și activități comerciale și de alimentație publică, spații publice și spatii verzi.

Documentul poate fi consultat AICI.

Cercetat pentru evaziune fiscală

Fadi El Ossman este cercetat penal într-un dosar de evaziune fiscală. A fost sub control judiciar, dar avocații au obținut revocarea ordinului dispus de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

„Am considerat total nepotrivită, chiar exagerată o asemenea măsură, în cazul domnului Fadi El Ossman. Este un dosar aflat la început, în care nici măcar nu este clar ce i se impută. Asemenea măsuri se iau atunci când avem conturată clar o infracțiune și planează suspiciuni că persoana vizată s-ar putea sustrage cercetării s-au ar dori să influențeze martori pentru zădărnicirea aflării adevărului. Nu este cazul domnului Fadi El Ossman, care a arătat toată disponibilitatea față de organele de cercetare și care este deopotrivă interesat ca lucrurile să se clarifice”, a declarat Constantin Gliga, avocatul șefului Issaran, potrivit Știripesurse.ro.

„Prințul Brașovului”

Ziarul citat scrie că Fadi El Ossman este unul dintre principalii „finanțatori” ai Primăriei Brașov.

„Situația din cartierul construit în Tractorul este una absolut neclară. Cea mai mare parte a blocurilor construite în cartierul Issaran au mari probleme. Asta pentru că proiectul Issaran a fost ridicat fără autorizație de construire. Abia după ridicarea blocurilor, Primăria a eliberat autorizațiile de construire și mai apoi s-a gândit că trebuie făcute PUZ-urile în zonă. Neregulile de la ISSARAN, dar și de la alți dezvoltatori imobiliari, au ajuns și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care a cerut Prefecturii Brașov să anuleze autorizațiile de construire eliberate ilegal de Primăria Brașov. Este vorba despre autorizațiile 816/2016, 822/2016, 190/2017, 536/2017, 589/2017, 588/2017, 764/2017 și 770/2017, pentru care ministerul de resort a cerut anularea.”, potrivit Știripesurse.

Cifră de afaceri zero

Societatea Isaran Green SRL a fost înființată la data de 9 mai 2018, având sediul în Brașov. Asociații sunt El Ossman Fadi, care deține 99% din capitalul social și El Ossman Larisa Nicoleta cu 1% din capitalul social. Afaceristul mai este asociat și în companiile Isaran SRL, Asociația Isaran Grup SRL și Isalux SRL. În 2021 a avut o cifră de afaceri de zero lei și cheltuieli de 122.489 lei. SRL-ul avea însă active imobilizate de 23.976.426 lei, potrivit Confidas.ro. Activele imobilizate reprezinta bunurile si valorile cu o durata de utilizare mai mare de un an si care nu se consuma la prima utilizare, acestea fiind impartite in trei categorii: imobilizari necorporale, imobilizari corporale si imobilizari financiare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România, țara europeană în care este cel mai rău să fii liber-profesionist

joi sept. 22 , 2022
Aproape un sfert (23,6%) dintre liber-profesioniştii cu vârsta de cel puţin 18 ani din Uniunea Europeană erau expuşi în 2021 riscului de sărăcie şi excluziune socială, pe primul loc în UE fiind de departe liber-profesioniştii din România, în rândul cărora 70,8% erau expuşi acestui risc, arată datele publicate joi de […]

V-ar putea interesa și: