„Privește cerul” – școală de vară adresată pasionaților de astronomie

scoala de varaObservatorul Astronomic Constanța, din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (Delfinariu), redeschide porțile școlii de vară „Privește Cerul”, adresate copiilor pasionați de astronomie.

„Vă invităm să învățăm cerul înstelat de vară și alte taine ale Universului. Vom învăța ce înseamnă o constelație, planetă sau galaxie, cum să urmărim mișcarea corpurilor cerești și să ne orientăm pe cer. Pe data de 7 iulie. la Observatorul Astronomic din Constanța începem înscrierile”, spun reprezentanții observatorului.

Elevii au la dispoziție patru ședințe pentru a învăța ce sunt planetele, stelele, cometele dar și multe alte informații despre univers. Întâlnirile au loc o dată pe săptămână, vinerea, și sunt adresate elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani.

Pentru cei care nu reușesc să se înscrie în prima serie, de la 4 august, va exista și o a doua serie. Costul cursurilor este de 50 de lei. În acest preț este inclus accesul gratuit la Observatorul Astronomic din Constanța și la Planetariu.

Pe timpul cursurilor, cei mici vor avea parte de proiecții 3D, activități distractive și concursuri. Ședințele au loc în fiecare vineri, între orele 10 și 11.00.
Detalii se pot obține la telefon 0766 436 310 sau la sediul Observatorului Astronomic din cadrul Delfinariului Constanța.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.