Prizonieri britanici, îngroziți de condițiile din penitenciarul Poarta Albă

Britanicii care sunt închiși de câteva luni într-o închisoare din Constanța au descris condițiile ca fiind „infernale”, cu pușcăriași violenți angajându-se în lupte cu cuțitele și șobolani și gândaci care infestează celulele. Imagini din penitenciarul de la Poarta Albă au ajuns în presa britanică, iar Daily Mail a scris despre ele.

12 britanici au fost arestați după ce au ajuns în România pentru a participa la festivalul de muzică Sunwaves din Mamaia, în aprilie anul trecut, iar acum sunt într-o închisoare din județul Constanța.

Printre ei se numără Ethan Gill, în vârstă de 29 de ani, care a fost condamnat pentru trafic de droguri și a primit o pedeapsă de șase ani. Acesta spune că el și colegii săi deținuți sunt tratați ca niște „animale” în închisoare.

Imaginile din interior arată murdărie și celule înghesuite, deținuții dormind în spații înghesuite în paturi supraetajate vechi și toalete murdare.

Ethan a spus, din închisoare: „Este îngrozitor. Singura toaletă este o gaură în pământ care se curăță rar. La micul dejun primim o singură felie de salam, la prânz primim supă care este doar apă și morcovi, aportul nostru de calorii este minim. Luminile sunt aprinse 24 de ore pe zi, trebuie să-ți acoperi ochii ca să dormi, apa iese de la robinet maro. Sunt păduchi peste tot și avem doar două dușuri pe săptămână”.

Ethan spune că viața lui a fost dată peste cap de când a fost arestat și că nu vede un sfârșit al acestei situații. El susține că era cu o altă persoană care a vândut droguri cuiva, în timp ce se afla în Constanța. Hotelul lor a fost percheziționat de polițiști înarmați doar câteva clipe mai târziu, ceea ce l-a făcut să creadă că cumpărătorul era un ofițer de poliție sub acoperire.

Doisprezece britanici au fost arestați în total, a spus Ethan, inclusiv Jay Anthony Cabrera Fletcher, din nordul Londrei. Fratele lui Jay, Jordan, a declarat: „Toți încearcă să-și mențină moralul ridicat, dar este foarte greu. Jay spune că sunt șobolani și gândaci și că noaptea e atât de frig, încât trebuie să doarmă cu jachetele pe ei”.

Ethan a dezvăluit: „Totul a fost atât de traumatizant, în primele trei luni aici am fost într-o stare de șoc. Au fost lupte cu cuțite, înjunghieri, au fost și multe autovătămări, un tip și-a tăiat gâtul, este ceva atât de comun”.

Ethan a cheltuit 20.000 de lire sterline pe onorariile legale pentru avocatul lui, în timp ce mama lui, în vârstă de 63 de ani, s-a întors la muncă cu normă întreagă pentru a-l ajuta.

Închisoarea Poarta Alba, unde sunt ținuți britanicii, este un fost lagăr de muncă din comunism. După 1990 a devenit o închisoare pentru criminali periculoși și a câștigat notorietate pentru condițiile sale neplăcute, iar deținuții s-au revoltat în semn de protest în 2016.

Sursă foto și text: Libertatea


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Prizonieri britanici, îngroziți de condițiile din penitenciarul Poarta Albă

  1. Nu prizonieri. Infractori care vindeau droguri. Victime puteu fi copiii oricaror cetateni romani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Blocuri de 37 de etaje în stațiunea Mamaia

joi feb. 29 , 2024
Grupul constănțean Alezzi, care a dezvoltat un portofoliu cu peste 1.900 de apartamente pe litoral, a cumpărat de la grupul portughez Martifer un proiect imobiliare care are planificate 7 turnuri cu până la 37 de etaje, chiar la intrarea în stațiunea Mamaia, potrivit surselor Profit.ro. Terenul are o suprafață de […]

V-ar putea interesa și: