Pro România vede paiul din ochiul PMP, dar nu bârna din ochiul său

Mircea Titus Dobre Decebal Fagadau
Mircea Titus Dobre alături de Decebal Făgădău, pe vremea când erau prieteni și membri ai aceluiași partid, PSD, și când în Constanța curgea lapte și miere

Mă frec la ochi și citesc din nou. Da, e adevărat. Pro România Constanța atacă PMP Constanța pe motiv de alianță cu PSD.

Tânărul și cvasi necunoscutul Răzvan Filipescu, candidat la președinția Consiliului Județean Constanța, le spune celor 1.700 de urmăritori de pe pagina oficială de Facebook faptul că s-a trezit „Partidul Mișcarea PERFIZILOR”. Perfizi, adică oameni care, sub o înfățișare binevoitoare sau indiferentă, ascund răutate, viclenie, necinste.

Mircea Titus Dobre, actualul coleg al lui Răzvan Filipescu, îi ține isonul și le spune celor 4.400 de urmăritori pe Facebook, inventând un nou nume pentru PMP: Partidul Mișcarea Paralelă.

Invențiile acestea lingvistice au la bază un adevăr: PMP a făcut, așa cum spune Filipescu, un joc duplicitar.

„Stau în alianță cu PSD la Constanța doar pentru un post de vicepreședinte călduț, bine plătit și doar pentru a asigura voturile în Consiliul Județean Constanța”, afirmă candidatul fără nicio șansă reală de a ajunge președinte al CJC.

Părerea mea e că nu pentru acest lucru este PMP în alianță, ci interesele sunt altele, cu implicații importante. Vecinii știu de ce.

Răzvan Filipescu Pro România Constanța

De la mumă la ciumă

Invențiile acestea lingvistice nu pot ascunde însă trecutul actualilor lideri Pro România. Le place, nu le place, au fost la masa bogaților. La masa nașului, ca să vorbim în termeni de nuntă, fără să facem vreo aluzie la darul de la final sau la furatul miresei. Mircea Titus Dobre este fiul celebrului său tată, numit viceprimar al municipiului Constanța de actualul primar. Un viceprimar care, la solicitarea Constanța 100%, nu a a știut să spună care sunt principalele sale trei realizări în funcția de consilier, pe care o ocupă, cu o pauză de un mandat, din 2000. A spus că activitatea de consilier este mai mult o chestiune colectivă. Când l-am întrebat dacă a depus rapoarte anuale de activitate, așa cum prevede Legea 215, a recunoscut, candid, că nu. L-am întrebat dacă știe că a încălcat legea. A spus ”Probabil” – fie pentru că efectiv nu știa, fie din bravură. Între noi fie vorba, legea nu prevede nicio sancțiune pentru cei care încalcă acest punct. Evident, nu mai avea niciun rost să întreb dacă a organizat și adunări cu cetățenii, după cum în obligă aceeași Lege 215. Găsiți detalii și video AICI.

Între Mircea Titus Dobre și PSD există atât legături personale, cât și de afaceri. De exemplu, concedii petrecute împreună în străinătate, chiar anu acesta (dar în care nu și-ar fi vorbit), precum și împrumuturi. Mircea Titus Dobre l-a împrumutat pe actualul viceprimar, Dumitru Babu, pe vremea când nu era viceprimar, cu suma de 325.000 de euro. E de la sine înțeles că astfel de sume imense le împrumuți numai prietenilor în care ai mare încredere.

Acum, fiul tună și fulgeră împotriva nerealizărilor din oraș, a lipsei de spații verzi, de parcări, etc. AU DISPĂRUT ÎN ULTIMII DOI ANI? S-au evaporat peste noapte? Au fost parașutați de pe vreo planetă extraterestră pro româniștii aici (ăsta o fi termenul?). Nu, evident că nu. Orașul suferă de mult, de pe vreme când Mircea Titus Dobre era ales parlamentar pe listele, ptiu, Drace, chiar ale PSD! Sau de pe vremea când mai celebrul său tată era votat cetățean de onoare al municipiului Constanța (prin 2010). Sau de pe vremea când firma care-i poartă numele distribuia cornuri în școlile din județ.

E de apreciat că Mircea Titus Dobre nu și-a șters de pe pagina de socializare fotografiile de când candida din partea PSD.

Sursa foto: Facebook

Când trecutul mustește de PSD

Răzvan Filipescu are o istorie interesantă legată de PSD. A fost numit președinte al Autorității Naționale pentru Turism de Victor Ponta, care atunci era premier și președintele PSD. Și în cazul său, tatăl este mai celebru, Victor Filipescu. Nu pierdeau nici o ocazie pentru a amenința pe toată lumea cu buna relație pe care o au cu fostul prim-ministru Adrian Năstase, prin dl Priboi, care l-a reactivat pe Victor Filipescu agent acoperit, după ce, in prealabil, fusese dat afara din SRI.

Răzvan Filipescu a fost eliberat la cerere din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, conform deciziei premierului Victor Ponta, publicată joi în Monitorul Oficial nr. 683. Ce era Victor Ponta atunci? Președintele PSD, desigur. Deși nu s-a fălit niciodată cu apartenența la partid, informațiile din zona politică spun că Răzvan Filipescu a fost și de facto membri PSD. De fapt, familia Filipescu are relații strânse cu lideri PSD de mult timp. Tatăl lui Răzvan, Victor Filipescu, despre care România libera scrie ca a fost agent acoperit, a avut o relație apropiata cu El Însuși, Adrian Năstase, omul care a condus mulți ani PSD și România. Ziarul România liberă a publicat dezvăluiri incredibile despre relație dintre Victor Filipescu, Ristea Priboi, Adrian Năstase și serviciile secrete.

Joc lingvistic fără cauză

Eu nu sunt deloc un admirator al conducerii PMP. Al lui Claudiu Palaz nici atât (lucru care nu mă oprește să recunosc, totuși, că în partid sunt și oameni valoroși, care pot fi, de pildă, buni primari). Claudiu Palaz are însă meritul de a-și fi maximizat poziția partidului, în teritoriu și nu numai. E normal? Ne place sau nu, asta-i politica. Și mai are o anume onestitate: nu a întors armele.

Ce face acum Pro România, prin liderii săi, foști lideri PSD, e o bălăcăreală fără fond, un joc lingvistic fără cauză și chiar o lipsă de viziune politică: nu te iei de unul din cei mai slabi copii de pe teren dacă vrei să fii băgat în seamă.

Ce mi-ar plăcea să văd la Pro România? Soluții, nu vorbe. Și când spun soluții nu mă refer la desenele pe care le prezintă, desene cu care suntem obișnuiți de administrația Făgădău. Apropo, se aude că desenele prezentate acum 4 ani de primar sunt tot creația lui Mircea Titus Dobre. A, și nici la blocuri ridicate în centrul orașului nu mă refer. Acelea sunt soluții pentru ca liderii politici să mai câștige un ban, nu sunt soluții pentru Constanța. Nu e ironic să propui spații verzi, dar să faci blocuri?

Firea, invitată de onoare a Pro România

Să nu uităm ceva. Indiferent ce se afirmă, răspicat sau bolborosit, în teritoriu, comenzile vin de la București, în politică. Nu mai departe de începutul acestui an, Gabriela Firea spunea că PSD și Pro România ar putea forma o alianță pentru alegerile locale din 2020. A declarat-o chiar la convenția Pro România, unde a fost invitată. Aceasta a precizat că prezenţa sa la eveniment reprezintă “un gest de civilizație, de colegialitate, chiar şi de prietenie”.

„Ne leagă foarte multe lucruri, spun eu că mai multe decât ne despart. Şi cred că împreună am făcut lucruri bune atunci când Victor Ponta era prim-ministru, lucruri care s-au reverberat pozitiv asupra vieţii bucureştenilor. (…) Cred că împreună ne putem uni forţele atât pentru Bucureşti, cât şi pentru România”, a menţionat Gabriela Firea.

O strângere de mână caldă între Victor Ponta, Pro România, și Gabriela Firea, PSD, chiar la începutul acestui an

Păi cum? PMP e rău pentru că are o colaborare în teritoriu, dar Pro România e bună pentru că vrea o colaborare și la centru, și la teritoriu? Întrebarea este retorică.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Nu transformați Constanța într-un imens coș de gunoi!

Thu May 28 , 2020
Pentru unii dintre noi, orașul este un coș de gunoi imens. Așa se explică de ce cantități mari de deșeuri se găsesc, în fiecare zi, aruncate la întâmplare pe spațiul public. Deșeuri aruncate pe spațiul verde, în jurul platformelor, saci de gunoi abandonați lângă coșulețele stradale sau legați de ele, […]