Pro România vrea aeroport internațional la Medgidia

Pro România Constanța a prezenta un model al aeroportului

Pro România Constanța propune construirea unui aeroport internațional la Medgidia. Proiectul a fost prezentat astăzi, în localitate, de liderii locali, cărora li s-au alăturat președintele partidului, Victor Ponta, și fostul comisar european, Corina Crețu.

Aeroportul va avea o suprafață de 250 de hectare, cu o pistă de aterizare/decolare în lungime de 3,5 kilometri. Capacitatea operațională va fi de 24 de mișcări aeronave/oră. Va avea 50 de locuri de parcare pentru aeronave, 22 de porți de îmbarcare (10 pentru îmbarcare la burduf, 12 pentru îmbarcare cu autobuzul). Va avea o parcare de 4.400 de locuri. Capacitate la vârf va fi de 900 de pasageri la sosiri și tot de 900 la plecări. Este estimat un trafic de două milioane de pasageri pe an. Spre comparație, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a avut, în 2018, 129.235 de pasageri.

„La Constanța, sunteți singurii care vorbesc despre proiecte de dezvoltare a județului. Nu știu dacă o să avem succes sau nu, dar măcar facem ce trebuie. La alegeri locale se vorbește despre cum vrei să dezvolți comunitatea locală”, a declara Victor Ponta.

Victor Ponta, Mircea Dobre, Corina Crețu, Răzvan Filipescu

„Din calitatea mea de fost ministru al Turismului, spun că este necesară realizarea acestui aeroport, pentru că trebuie să creștem traficul pasagerilor pe tot ce înseamnă zona turistică a județului Constanța. Avem 11 stațiuni de interes național și aproximativ 30% din locurile de cazare de pe teritoriul României. Nu avem cum altfel să dezvoltăm turismul în județul Constanța, decât prin realizarea acestui aeroport, care va deservi și județul Tulcea”, a spus Mircea Dobre.

Aeroportul este compus dintr-un ansamblu de terenuri, clădiri și instalații care deservesc traficului aerian. Aeroportul va cuprinde:

 1. Aerodrom
 2. Turn de control
 3. Clădire administrativă
 4. Terminal pasageri SOSIRI
 5. Terminal pasageri PLECĂRI
 6. Cladire VIP
 7. Cladire pentru URGENȚE
 8. Hangare
 9. Cargo
 10. Parcare administrație
 11. Parcare SOSIRI
 12. Parcare PLECĂRI
 13. Parcare Cargo
 14. Parcare VIP.

Publicată de PRO România Constanța pe Miercuri, 23 septembrie 2020
Conferința de presă a Pro România

Comandat de PARTIDUL PRO ROMANIA FILIALA CONSTANTA
Executat de Constanta 100% – portal: www.ct100.ro
CMF: 21200010

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.