Probleme în Asociația de Vânătoare și Pescuit Constanța

Lucian Florin Manolache, membru în consiliul de conducere al Asociatiei de Vanatoare si Pescuit Constanta (AJVPS Constanța), a trimis, vineri, un comunicat de presă în care a adus la cunoștință o serie de probleme grave din cadrul organizației.

Vă prezentăm mai jos comunicatul de presă.

„In data de astazi 09.11.2018 , conducerea AJVPS Constanta, Presedinte, Vicepresedinte si Consiliul de conducere, nu este inscrisa in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflat la grefa Judecatoriei Constanta, asa cum prevede OG26/2000 si Statutul AJVPS Constanta art.42., Conform Hotararii Adunarilor Generale din data de 15.07.2016 si 25.08.2017.

Adunarile Generale au ca scop alegeri libere ale membrilor ce alcatuiesc asociatia, hotararile adunarii generale trebuiesc respectate intocmai.

Dat fiind faptul ca din data de 15.07.2016 si pana in ziua de astazi, hotararile nu au fost inscrise la Grefa Judecatoriei, este indubitabil ca actuala conducere a AJVPS Constanta actioneaza fara a fi recunoscuta OFICIAL, emite documente, hotarari si alte acte oficiale fara a respecta dispozitiile legilor in vigoare.

In calitate de membru in Consiliul de conducere al AJVPS Constanta, din data de 25.08.2017, am participat la sedintele lunare ale Consiliului, convocate pana acum nestiind ca Hotararile Adunarii Generale nu au fost inscrise in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflat la grefa Judecatoriei Constanta asa cum prevede OG26/2000 si statut asociatie art.42 asa cum am mai mentionat anterior.

In tot acest timp din 25.08.2017 si pana in prezent Bugetul de Venituri si Cheltuieli al AJVPS Constanta nu a fost prezentat Consiliului spre aprobare si avizare, conform statut art 19 lit c, de catre Directorul Asociatiei precum si alte acte administrative ce trebuiau prezentate conform aceluiasi statut.

Toate cele precizate mai sus precum si multe altele, au fost aduse la cunostinta personal Conducerii si Consiliului in cadrul sedintelor de consiliu, inca din luna iunie 2018 cand am aflat aceste aspecte ilegale, conducerea netinand seama de gravitatea situatiei, adica functionarea asociatiei fara a respecta dispozitiile legale in vigoare.

In data de 18.10.2018 a fost convocata fara a avea drept, sedinta de consiliu de catre presedintele inca nevalidat al asociatiei Ogrinji Petru, sedinta in care Presedintele Ogrinji Petru, propune convocarea unei alte Adunari generale pentru revocarea conducerii Asociatiei.

Cum suna:

Un presedinte care nu este validat oficial de Judecatorie si este in cunostinta de cauza, propune REVOCAREA lui insusi si a organelor de conducere statutar alese pentru un mandat de 5 ani, precum si organizarea de noi alegeri stabilind pana si data depunerii candidaturilor fara ca Adunarea Generala sa aprobe revocarea.”……. ESTE HILAR SI NELEGAL.

Eu nu doresc nimic altceva decat respectarea intocmai a Legilor si dispozitiilor legale in vigoare in Romania.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.