Probleme pe aeroportul din Milano. Zeci de români așteaptă de mai multe ore reluarea zborurilor

ryanair aeroport milano

Probleme pe aeroportul din Milano. Din cauza ploii foarte puternice, mai multe zboruri au fost amânate timp de mai multe ore. Zeci de români așteaptă să plece spre casă, cu o cursă RyanAir, care are deja două ore de întârziere.

„A plouat cu găleata trei, patru ore. Stăm de aproape de două ore pe aeroport, sperăm însă ca în curând să ne îmbarcăm, s-a anunțat că s-a deschis poarta”, a spus unul dintre ei.

Clienţii companiilor aviatice au dreptul la despăgubiri dacă avionul nu pleacă la ora programată sau în cazul în care zborul se anulează. Compensaţiile în bani variază de la 250 la 600 de euro, în funcţie de cât de mult a întârziat avionul.

„În cazul întârzierii, compania de transport aerian trebuie să-ţi ofere asistenţă constând în mese şi răcoritoare proporţionale cu timpul de aşteptare. Dacă zborul urmează să decoleze la o zi după ora de plecare programată iniţial, trebuie să ţi se asigure cazare şi transport între locul de cazare şi aeroport”, a precizat, Laura Pascu, reprezentanta Centrului European al Consumatorilor din România (EEC România).

Un zbor se consideră întârziat începând cu: două ore pentru zborurile de până la 1.500 km, trei ore pentru zborurile în interiorul Uniunii Europene peste 1.500 km şi pentru toate celelalte zboruri între 1.500 şi 3.500 km şi patru ore pentru zborurile de peste 3.500 km.

În cazul zborurilor a căror întârziere este de cinci ore sau mai mare, se poate solicita rambursarea costului biletului pentru partea de călătorie neefectuată şi un zbor către locul de plecare iniţial. Iar dacă zborul ajunge la destinaţia finală cu o întârziere egală sau mai mare de trei ore, pasagerii au dreptul la o compensaţie fixă, stabilită conform regulilor privind compensaţia în cazul anulării, în funcţie de distanţa zborului: 250 de euro, 400 de euro sau 600 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.