Probleme penale la meciul de fotbal dintre A.S.S.C.S. Farul Constanţa şi S.C. Oţelul Galaţi

Foto: Facebook

Sâmbătă 18 februarie a.c., mai multe echipaje de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost prezente în zona Complexului Sportiv „Farul” pentru asigurarea ordinii publice la meciul amical de fotbal dintre echipele A.S.S.C.S. Farul Constanţa şi S.C. Oţelul Galaţi, partidă ce s-a disputat începând cu ora 13.00.

În timpul desfăşurării partidei, patru persoane cu vârste cuprise între 24 ani şi 28 ani, toţi având domiciliul în Galaţi, au folosit materiale pirotehnice (torţe şi fumigene).

Deoarece fapta săvârşită este prevăzută şi sancţionată de  Legea nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, (constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;…), jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare conform Codului de Procedură Penală și i-au condus pe cei patru la sediul Secţiei 1 Poliţie Constanţa în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale.

Totodată, o persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, precum şi cu sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care a săvârşit fapta, pe o perioadă de 1 an, pentru că şi-a ascuns faţa cu accesorii de îmbrăcăminte, faptă prevăzută şi sancţionată de Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.