Procurorii DNA i-au făcut încă un dosar penal lui Nicușor Constantinescu

Nicusor Constantinescu duba DNA 2016 (14)

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, a lui
CONSTANTINESCU DANIEL NICUȘOR, aflat în stare de detenție, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Constanța, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009 – noiembrie 2013, inculpatul Constantinescu Daniel Nicușor, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, privind exercitarea funcției de ordonator principal de credite și gestionarea bugetului, în legătură cu realizarea unor lucrări la două obiective care nu aparțineau Consiliului Județean Constanța: Herghelia Mangalia și malul lacului Corbu. Lucrările respective ar fi fost executate de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța.

În cazul complexului Herghelia Mangalia, pentru lucrările de modernizare, R.A.J.D.P. ar fi facturat o cantitate de lucrări de 4 ori mai mare decât cea efectiv prestată și ar fi cesionat o parte din contract către o altă societate comercială, aspect cunoscut de către inculpatul Constantinescu Daniel Nicușor. Societatea respectivă ar fi fost administrată de către fiul unui angajat al Regiei, desemnat să supervizeze întreaga lucrare.

În ambele situații, inculpatul ar fi depus toate demersurile (încheiere de protocoale, adoptare de hotărâri, etc.) pentru angajarea unor cheltuieli și efectuarea de plăți pentru „amenajare maluri, execuție drum acces Lac Corbu” respectiv „modernizare și reabilitare complex Herghelia Mangalia”, acestea fiind obiective care nu au făcut niciodată parte din domeniul public al județului Constanța.

Cazul lacului Corbu se referă la faptul că, în 2012, Nicușor Constantinescu a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui protocol între CJC, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi București și SC RIG SERVICE S.A. pentru realizarea Cupei Mondiale la Pescuit Crap. RAJDP a executat lucrările de reamenajare, deși vorbim despre un obiectiv privat, ce nu aparține UAT județul Constanța. Astfel, suma 1.792.370 de lei a ajuns la SC Rig Service SRL, firmă controlată de omul de afaceri Florin Cîrstocea.

Prejudiciul total creat în această manieră, în ambele cazuri, se ridică la 5.570.821 lei, sumă cu care Consiliul Județean Constanța a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispusă în cauză. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Coincidență sau nu, numele lui Florin Cîrstocea, unul din cei mai bogați români, și în într-un dosar DNA în care inculpați sunt Decebal Făgădău și Radu Mazăre.

florin carstocea, decebal fagadau
Florin Cârstocea și Decebal Făgădău, în timpul unui vernisaj de pictură organizat de omul de afaceri, în septembrie 2015 (foto: Constanța 100%)

Decebal Făgădău a emis o nouă autorizație de construire pentru un complex rezidențial de lux care urma să fie construit pe plajă după ce Tribunalul Constanța anulase definitiv și irevocabil precedenta autorizație. Complexul Riviera Residence, aparține omului de afaceri Florin Cârstocea, prin societatea RHC City Crown. Judecătorii Tribunalului Constanța și-au argumentat decizia de a anula autorizația de construire a complexului rezidențial spunând că este încălcată legea care nu permite construirea imobilelor definitive pe nisip, la mai puțin de 100 de metri de mare.

Florin Cîrstocea nu a fost pus niciodată sub acuzare de procurori.

Citește și: Decebal Făgădău: „Sper să îl clonez pe Florin Cârstocea”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Incidența cazurilor de coronavirus a scăzut sub 4, în municipiul Constanța

Fri Jan 15 , 2021
Incidența cazurilor de coronavirus a scăzut sub 4, în municipiul Constanța, pentru prima dată în ultimele luni. DSP Constanța a raportat azi 3,98 de cazuri la mia de locuitori, față de 4,12, ieri. Incidența în județul Constanța a fost 2,81 (2163 de cazuri active). Mai jos aveți un tabel unde […]
coronavirus constanța

V-ar putea interesa și: