Profesoare de la Colegiul Mihai Eminescu, activități de tip job shadowing în Belgia și Spania

Șapte profesori ai colegiului au beneficiat în februarie 2023 de activități de tip job shadowing în Belgia și Spania, în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Astfel, în Belgia, activitatea de job shadowing a avut loc la Go!Atheneum Geraardsbergen, sub titlul: „New Methodologies, ICT, and Learning Environment Transformation”. Cadrele didactice de la CNME au asistat la ore de instruire/predare, ore de lucru în sistemul Agora, cursuri oferite elevilor Delta și ore Goalz atât teoretice, cât și practice, accentul punându-se întotdeauna pe înțelegerea modului în care funcționează aceste metode și contribuția pe care o are folosirea lor în dezvoltarea armonioasă a elevilor.

Sub deviza „Spune-mi ce înveți, ca să-ți spun ce proces mental folosești!”, în perioada 20-24 februarie 2023, trei profesori – Lucreția-Claudia Portase, Corina Ciucă și Alina Bianca Raftu –  care au participat la o mobilitate de tip job-shadowing în Murcia, Spania, prin intermediul Idevelop Center, au învățat despre o metodă nouă și inedită. VESS Method  – „Meaningful Life with Balance and Wisdom” (Metoda „O viață plină de sens, cu echilibru și înțelepciune”) este un model educațional vizionar care reunește, într-o manieră eclectică, cele mai bune abordări educaționale și de cercetare din lume, integrându-le cu un obiectiv clar de a forma indivizi echilibrați care trăiesc cu scop, adăugând valoare situațiilor pe care le întâlnesc. Scopul profesorilor a fost familiarizarea cu această metodă, care devine treptat un etalon pentru învățământul performant din Spania și prelucrarea informațiilor primite în vederea unei implementări experimentale în viitorul apropiat.

Învățarea pe tot parcursul vieții este o țintă strategică în Planul Erasmus al Colegiului Național ,,Mihai Eminescu”, iar învățarea reciprocă este un obiectiv major. Erasmus+ oferă oportunități extraordinare de formare profesională și dezvoltare personală.

Perioada de implementare a proiectului este 01.06.2022 – 31.08.2023.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au furat cereale de pe o barjă a unui convoi sub pavilion Bulgaria

mar mart. 7 , 2023
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant doi cetățeni români în timp ce sustrăgeau cereale de pe o barjă, în zona localității Cernavodă. În data de 06.03.2023, o patrulă fluvială formată din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Cernavodă, în timpul exercitării […]

V-ar putea interesa și: