Profesori ai Școlii Gimnaziale „Ion Minulescu” Constanța, invitați la Ziua Naţională a Turciei în Istanbul

Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” Constanța a participat în cadrul proiectului internațional de înfrățire „Educația multiculturală”, la festivitățile dedicate sărbatoririi „Zilei Republicii Turcia”, organiate de către Inspectoratul Școlar din Esenyurt-Istanbul. La eveniment au fost prezenți primarul al districtului Esenyurt- Istanbul, Ali Murat Alatepe, prefectul Dr. Vural Karagül, inspectorul general Pașali Beșli și invitați țarile Georgia și România.

În perioada 28 octombrie – 02 noiembrie 2018, o delegație a școlii, formată din prof. Burci Adriana, prof. Oncioiu Atena, prof. Mustaca Delia, prof. înv. primar Dragomir Steluta,  înv. Monea Elena, prof. înv. preșcolar Stefan Dorina și ed. Paduraru Nicoleta, aflandu-se în vizită de lucru , in cadrul celei de-a patra etapa a proiectului de parteneriat, încheiat cu Școala „Esenyurt Cumhuriyet Ilkokulu” Istanbul-Turcia.

Prezenţa acestei delegaţii de la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” Constanța, reprezintă pentru noi o adevarată onoare si totodată o dovada de respect si apreciere. Colectivul profesoral remarcându-se prin profesionalism, calitate, iniţiativă, comunicare si dăruire în ceea ce privește actul educaţional. Adresez mulţumiri atât domnului director Ghilea Laureţiu, cât si doamnei profesor Gemil Meral , pentru întreaga colaborare și susţinere in realizarea acestui proiect educativ internaţional, cu școala noastră incă de la iniţierea proiectului, din anul 2017”, a declarat directorul Școlii Esenyurt Cumhuriyet Ilkokulu din Istanbul, Sati Mehmet Șimșek.

Scopul principal are în vedere schimbul intercultural la nivel educațional, prin susținerea unor activități școlare și extrașcolare comune și susținerea dezvoltării prieteniei româno-turce. Cunoașterea diferitelor aspecte ale spațiului cultural și educațional, stabilirea de relațiilor de prietenie și acordarea de ajutor colegial între elevii celor două școli sunt argumente ce susțin implementarea acestui proiect prin care se caută îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă, de cultură, de valori ale partenerilor implicaţi. Pe parcursul celor 5 zile, profesorii participanţi la proiect au purtat discuţii cu şefii de la Inspectoratul Şcolar, Prefectură şi Primărie, au avut întâlniri de lucru atât in şcoala parteneră, şi cât si in şcoala specială din zonă.

Atât eu cât si colegii mei, am fost plăcut surprinși de primirea deosebit de călduroasa cu care ne-a întâmpinat intreg colectivul de cadre didactice și elevi. Intalnirile cu domnul prefect, domnul primar si domnul inspector general, ne-a confirmat existenţa unei strânse colaborari între instituţii, precum si susţinerea de care se bucură proiectele educaţionale la nivelul districtului Esenyurt din Istanbul. Discuţiile libere, purtate atât la nivel formal, cât şi informal, despre problematica actului educaţional din cele două ţări, panourile atent pregătite, în care erau detaliate aspecte din viaţa celor două „şcoli-surori” şi drapelul României care nu a lipsit, toate acestea ne-au făcut să simţim şi să trăim la fel, ca o singură entitate, transfrontalieră, dedicaţi toţi unui singur ideal : identificarea unor forme noi de colaborare în vederea găsirii de modalităţi eficiente, moderne de desfăşurare a actului educaţional, în favoarea beneficiarului primar (copilul, elevul, tânărul). Aceasta întâlnire de proiect şi schimb de bune practici educaţionale a fost un succes, datorită excelentei organizări concepută de d-nul director al şcolii surori, Sati Mehmet Șimşek ”, a declarat doamna prof. înv. preşcolar Ștefan Dorina.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Transgaz şi Black Sea Oil & Gas au semnat un contract de transport al gazelor din Marea Neagră

vin nov. 9 , 2018
Transgaz şi Black Sea Oil & Gas (BSOG) au semnat vineri un contract de transport al gazelor din proiectul Midia din Marea Neagră. Acesta prevede primele livrări pe data de 1 februarie 2021, la o capacitate de un miliard de metri cubi pe an, potrivit unui comunicat al companiei petroliere. […]

V-ar putea interesa și: