Profesori de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța – participanți la Proiectul Erasmus+ „Trei mări bilingve”

În perioada 12-15 octombrie 2021, la Varșovia, Polonia, a avut loc întâlnirea destinată formării profesorilor din cadrul proiectului Erasmus+ 2020-1-PL01-KA229-082120_2 „Dwujęzyczne Trzy morza (Trei mări bilingve)”, Acțiunea cheie KA 2 – Parteneriate strategice, schimb de bune practici între şcoli.

Proiectul este derulat de Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” Constanța în calitate de partener, alături de alte două instituţii şcolare din Europa: XLVI Liceum Ogolnoksztalcace z Oddzialami Dwujezycznymi im. Stefana Czarnieckiego w Warszawie, Polonia – coordonator, și Istituto Comprensivo Statale “Dante Alighieri” Villa Castelli, Italia – partener.

Instituția de învățământ constănțeană a fost reprezentată de profesoarele Steluța Andrei, Cora-Simona Târhoacă, Lilia Cuciuc, Elena-Cristina Zaharia și Janetta-Daniela Bărăitaru – coordonator al proiectului derulat în România. Obiectivul seminarului a fost schimbul de bune practici pe tema învățământului bilingv din țările partenere, iar acțiunile desfășurate au presupus participarea la prezentări și dezbateri și observarea lecțiilor de limbi moderne și de discipline nelingvistice predate în limbi moderne, în diferite școli din Varșovia. De asemenea, au fost discutate aspecte privitoare la viitoarele mobilități ale elevilor și la produsele finale ale proiectului.

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța este recunoscut pentru calitatea învățământului bilingv, în oferta școlară acestei instituții figurând în fiecare an grupe cu predare în acest sistem a limbii engleze, germane și franceze. Participarea la acest proiect Erasmus+, unul dintre cele 3 derulate de liceul constănțean în acest moment, denotă deschiderea internațională a instituției și interesul pentru perfecționarea profesorilor săi în predarea limbilor moderne.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Se pregătește privatizarea lacurilor, râurilor și a Mării Negre?!

Mon Oct 18 , 2021
Ziarul Săptămâna Financiară a publicat, pe 18 octombrie, un articol extrem de interesant, sub semnătura lui Mihai Craiu – Owner/CEO – Media Consulta International – Part of Fininvest-USA. Vă invităm să îl citiți mai jos. Un număr de 48 de deputați PNL, printre care se află și Bogdan Bola, PNL […]

V-ar putea interesa și: