Profesorii cu probleme medicale pot continua școala online

elevi scoala online

Profesorii cu probleme medicale pot continua şcoala online, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a menţionat că şcolile trebuie să facă orarele în aşa fel încât aceste cadre didactice să aibă orele grupate într-o singură zi, în care şi elevii să facă şcoală de acasă.

„Elevii care au vulnerabilităţi certificate medical trebuie să continue şcoala online”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui webinar cu privire la vaccinare. Acest lucru este valabil şi pentru profesorii care au afecţiuni ce s-ar putea agrava din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Conform ministrului Educaţiei, în cazul cadrelor didactice certificarea afecţiunilor  în cazul dascălilor se va face de către un medic de medicina muncii, acesta fiind „cel care are competenţa de a declara inapt pentru prezenţa fizică”. 

„Ţine de conducerea şcolii să asigure un orar specific, în aşa fel încât acele cadre didactice care nu pot veni la şcoală din motive medicale certificate să aibă orele grupate într-o singură zi, zi în care elevii să nu meargă la şcoală şi să continue online pentru acele situaţii în care profesorii au interdicţie de prezenţă fizică în şcoală”, a adăugat ministrul.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.