PROFI a donat un milion de lei pentru dotarea secțiilor ATI cu aparate de ventilație

PROFI a donat un milion de lei pentru dotarea secțiilor ATI cu aparate de ventilație.

„Este pentru prima dată în cariera noastră când ne confruntăm cu o astfel de situație! Sunetm in mijlocul unei crize care poate ajunge la foarte mari proporții. Credem cu putere că există puține momente în viața fiecăruia dintre noi, în care să avem certitudinea că putem salva vieți!. Că direct și real este absolut necesar să ne implicam! Și că fiecare zi de amânare înseamnă vieți pierdute.”, au spus reprezentanții Profi, printr-un comunicat de presă.

„Avem informația clară că sectiile de anestezie si terapie intensiva (ATI) ale sistemului nostru de sănătate nu au capacitatea, nu sunt pregatite să facă față unui volum atât de mare de pacienți cu nevoie de intubare si de APARATE DE VENTILAȚIE”.

Pawel Musial, Director general in exercitiu al retelei PROFI.

„Dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. România dispune de 2356 de paturi imediat disponibile, din care 1292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1292 de paturi necesita aproximativ 139.000.000 euro ”.

Dorel Săndesc, președintele ATI din România

Pentru a fi salvat, cineva afectat grav de Coronavirus are nevoie sa fie intubat si ventilat timp doua saptamani.

„Este vorba de sume foarte mari de bani și de timp extrem de scurt in care trebuie intervenit. Fiecare zi pierdută în a se mai comanda aceste aparate, în mod real și cu certitudine ne va COSTA VIEȚI. Fiecare donație pentru acest scop contează. PROFI a hotărât ieri să aloce 1 000 000 RON pentru dotarea secțiilor ATI cu astfel de aparate.”

Călin Costinaș, Director general adnunct PROFI.

Reprezentanții lanțului de magazine fac un apel de la om la om, de la manager la manager.

„ Haideți și voi, alături de noi, să ne implicăm acum, când contează foarte mult gestul nostru. În mod real, acum avem șansa să salvăm vieți de oameni dacă ne unim eforturile și dăm, împreună, o mână de ajutor sistemului nostru medical care altfel nu ar face față valului tsunami care ne putem astepta sa vina. Acesta este un moment în care TREBUIE SĂ NE IMPLICĂM TOȚI! Mai ales noi managerii, care avem putere de decizie. Vă rugăm așadar din tot sufletul să fim operativi, să fim umani, să conștientizăm cât mai repede cât de mult contează sau poate să conteze, în aceste momente fără precedent, discernamantul, calitatea de a fi om înainte de toate și curajul de a te implica real! Fiecare zi de întârziere va însemna vieți pierdute!”, se arată în comunicat.

Dacă va hotarati să vă implicați activ, luați legătura cu dl. Prof. Dr. Dorel Săndesc, președintele Asociaţiei Non Profit pentru A.T.I. „Aurel Mogoseanu”, email: ati.timisoara@yahoo.com.

Cu 1217 magazine in peste 560 de localitati si mai mult de 18.000 de angajati, PROFI este reteaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografica din Romania.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în turism. Hotelierii de la mare cer ajutor Guvernului „pentru a putea supraviețui”. Printre solicitări: anulări și amânări de taxe și impozite

Wed Mar 18 , 2020
Organizația Patronală Mamaia Constanța spune, printr-un comunicat de presă, că pandemia de coronavirus afectează puternic vânzările de vacanțe pe litoralul românesc, operatorii de la malul Mării Negre, dar și agențiile de turism care vând litoralul confruntându-se deja cu un blocaj economic, motiv pentru care solicită Guvernului o serie de măsuri […]
Ionuț Nedea, CEO LitoralulRomanesc.ro, si Anca Nedea, Anca Nedea Pavel, director executiv Organizația Patronală Mamaia - Constanța, în timpul unei conferințe de presă (foto: Matca Vision Studio)