Profitul fabulos pe care îl fac în România firmele din Austria, țară care nu ne vrea în Schengen

OMV a avut în 2021 un profit de peste 7,36 de milioane de lei în medie în fiecare zi

Austria consideră că locul României nu este în Schengen. Afirmația este bazată pe date cel puțin discutabile, dacă nu cumva de-a dreptul false, referitoare la numărul de migranți ilegali care folosesc România pentru a ajunge în vestul Europei.

Aceeași Austrie nu are însă nicio problemă să facă profituri fabuloase în România, profituri care se întorc, desigur, în patria mamă. Austria era în anul 2019 al doilea cel mai mare investitor străin din țara noastră, după Germania.

Am consultat bilanțurile financiare din 2021 ale principalelor firme din țara care nu consideră România demnă de spațiul de circulație comun. A fost un an foarte bun pentru ele.

Iată, pe scurt, profiturile realizate:

 • OMV Petrom – profit de 2.688.416.594 lei (la o cifră de afaceri de 23.586.087.255 lei). Asta înseamnă pentru 7,36 milioane de lei pe zi.
 • Holzindustrie Schweighofer SRL, acum HS Timber Productions SRL – 624.626.795 lei profit (la o cifră de afaceri de 3.136.574.457 lei)
 • BCR – 1,47 miliarde lei
 • Raiffeisen Bank SA – 788 de milioane de lei  
 • Strabag SRL – profit de 51.102.982 lei
 • Porr Construct – profit de 18.494.642 lei
 • Uniqa Asigurări SA – 16.584.819 lei

Austria vinde în România și o serie de branduri cunoscute, cum ar fi: Swarowski, Red Bull, Humanic, Husqvarna, Julius Meinl, Pfanner, Humanic, Frey Wille, Fischer Sports.

În România activează aproape 7.500 de companii cu capital austriac.

Recomandare: Care sunt cele mai profitabile 100 de companii din județul Constanța


2 thoughts on “Profitul fabulos pe care îl fac în România firmele din Austria, țară care nu ne vrea în Schengen

 1. Oricum aceste sume nu acopera pagubele facute austriei de hoardele de emigranti ilegali …Singuri recunoastem ca sunt “descoperiti ” sapatamanal zeci de astfel de emigranti la granitele noastre din vest ! Cum si pe unde au intrat daca controlam eficient frontierele ? Sau renuntati sa mai dati la televiziuni asemenea “realizari “

 2. Buna ziua,
  Stiu ca lista nu este completa, dar as vrea sa adaug si asigurarile : grupul V.I.G. din care fac parte Omniasig si Asirom. Vedeti cat costa la Omniasig o asigurare RCA pe 12 luni!
  Mai exista vreo societate de asigurari romaneasca? Allianz Tiriac, cu certitudine, nu este una!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nici ploaia, nici Campionatul Mondial de fotbal nu-i împiedică pe constănțeni să meargă la Târgul de Crăciun FOTO

Dum dec. 4 , 2022
Duminică seara a plouat ușor, au fost circa 4 grade Celsius și la Campionatul Mondial de fotbal au jucat în optimi mai întâi Franța, apoi Anglia. Deși constănțenii aveau toate motivele să stea în casă, mulți dintre ei au ales să viziteze Târgul de Crăciun din parcul de la Teatrul […]
targ-de-craciun-constanta-7

V-ar putea interesa și: