Programare pentru proști. Domnul Gheorgiță m-a anunțat, la televizor, că am ratat la mustață vaccinarea

Valeriu Gheorghita
Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV)

Pe 28 ianuarie trebuia să mă vaccinez împotriva covid. Programarea a fost făcută la scurt timp după ce platforma a fost pusă pe picioare.

Am ezitat să mă înscriu, pentru că sunt, cu siguranță, persoane cu risc mai mare în caz de îmbolnăvire decât mine. Am făcut-o însă pentru că mă întâlnesc, în emisiunile de la Dobrogea TV și la conferințele de presă, cu medici care au grijă – bine – de atât de mulți oameni încât aș face orice ca să nu-i pun în pericol. Ca să nu mai spun că soția e profesoară, iar riscul pentru profesori, dacă se deschid școlile, este, în opinia mea și a a specialiștilor, mare. 28 era prima dată disponibilă în orașul Constanța la momentul programării (am ales să nu mergem în alte centre din județ, unde erau locuri mult mai devreme).

Astăzi, domnule Valeriu Gheorghiță m-a anunțat că nu ne mai putem vaccina pe 28 ianuarie. Mi-a spus, într-o conferință de presă, mie și tuturor românilor, că programările de pe 28 ianuarie vor fi reprogramate începând din 8 februarie.

„Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie prima zi va fi 8 februarie. Practic persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu zece zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie în ordinea programării iniţiale”, ne-a spus domnul Gheorghiță.

Am verificat platforma. Îmi spune că programarea e încă valabilă, dar așa se mișcă STS, oamenii aceia care vor ieși la pensie la 50 de ani, cu pensii lunare cât șase salarii de ziarist, ca un fotbalist care-și dă cu stângu-n dreptul.

Da, știu, Pfizer trimite mai puțin doze, pentru că, probabil, niște băieți deștepți din lumea asta cumpără cam tot ce se produce acum (n-o să cred în poveștile acelea de recalibrare a fabricilor, ci mai degrabă în abilitatea unor instituții cu acronime pe care poate nici nu le cunoaștem de a-și servi patria și cetățenii).

Dincolo de asta, am aflat însă că ați lăsat mii de oameni pe zi să se vaccineze în afara platformei, cam 5.000 pe zi, scrie Libertatea, și acum nu mai aveți locuri.

Concluzia mea: sistemul PCR (pile – cunoștințe – relații), de pe timpul lui Ceaușescu, funcționează încă. După ce sistemul a fost îndestulat, noi, muritorii de rând, suntem puși la coadă, așa cum ne puneau făuritorii epocii de aur pentru lapte sau tacâmuri de pui.

O să ne cereți să respectăm regulile în continuare, asigurându-ne că faceți tot ce trebuie pentru noi. Că achiziționați, de pildă, echipamente medicale, din banii noștri, pe care le țineți în depozite, că sfidați regulile prin birouri, departe de ochii plebei, că ne-ați ținut în carantină ca pe niște proști: unii o respectau, alții o sfidau. Așa-i și programarea, pentru proști…

În condițiile amânării acestei etape pentru zeci de mii de profesori, sper că nu mai îndrăzniți, domnilor Arafat, Câțu, Gheorghiță et. co să cereți, de pildă, redeschiderea școlilor.

Domnule Gheorghiță, oameni mai deștepți ca mie și aproape la fel de deștepți ca dv. spun că un stat are nevoie de trei atribute pentru a funcția: dreptate, credibilitate și dreptul la cuvânt. Pe primele două, statul pe care-l reprezentați le-a ratat.

Nu vă pasă prea tare, desigur. Sunteți plătiți în continuare, probabil veți fi și decorați la final, pentru că toți cei de pe lista scurtă s-au vaccinat.

Deosebirea e că acum sistemul ne lasă să scriem despre asta.

P.S. Sunt curios dacă prima declarație publică a președintelui Klaus Iohannis pe această temă va fi mai lungă decât un concis, dar atât de cuprinzător: „Ghinion!”.

Citește și:

Tulpina englezească a coronavirusului a ajuns în Constanța

Și dacă nu se va termina niciodată?

Colonelul Gheorghiță confirmă ce a scris sâmbătă Libertatea: se amână cu 10 zile prima doză pentru 35.000 de oameni din profesiile esențiale. „Programările până pe 15 aprilie sunt ocupate”

Prima mare recalibrare a campaniei de vaccinare. Cum s-a ajuns aici?


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

7 thoughts on “Programare pentru proști. Domnul Gheorgiță m-a anunțat, la televizor, că am ratat la mustață vaccinarea

 1. Buna seara!
  Dl Hagi!
  Va stiu un om cerebral!
  Ce vina are dl Gheorghita ca firma Pfizer a trimis mai putine doze?
  Ati dori sa continuie asa si sa rateze cei cu a doua doza vaccinarea?
  Ca sa nu ratati dvs programarea?
  Sau mai bine asa cum a hotarat dl Gheorghita?
  Si astfel macar cei care au facut prima doza sunt salvati!
  Nu puteti vorbi dvs la Pfizer?
  Poate reusiti sa i convingeti sa trimita 150 000 pe saptamana asa cum s au angajat,in loc de 90 000!
  Si eu v as fi recunoscator!
  Sunt programat pe 5 martie!
  Multumesc!

  1. Domnule „constanteanu”, 5.000 de oameni pe zi(!) s-au inscris in afara platformei. Eu cred ca facusera calculele bine, dar n-au luat in seama sistemul PCR. Sigur stiti si dv, ca si mine, oameni care nu aveau ce sa caute pe acea lista. Ia inmultiti cu zilele de vaccinare.

  1. Se pot. Circa 5.000 de romani pe zi s-au programat fara sa foloseasca platforma. P.S. De fapt, se puteau, acum a dat ordin colonelul Gheorghiță să nu se mai poată. Nu mai e nevoie, evident, cine a trebuit s-a vaccinat deja.

 2. Dl Hagi!
  Cu tot respectul.pe care vi-l port!
  Sincer!
  Eu nu am informatiile pe care dvs ca ziarist spuneti ca le aveti!
  Daca este precum spuneti atunci dialogul nostru este schiop!
  Eu stiu ca se pot inscrie oameni doar pe platforma!
  Daca si au bagat medicii si asistentele de la centrele de vaccinare neamurile.in fata scrieti va rog un articol cu subiect si predicat!
  Ce stiu este ca Pfizer a redus livrarile,ca Moderna nu a trimis decat 14 000 de doze!
  Stiu ca sunt tari.mult in urma Romaniei- mai dezvoltate decat.noi- mai.stiu ca Ucraina nu a primit nicio doza!
  Si mai.stiu ca in Romania sunt mult # Tagisti!Care acum.vor sa se vaccineze!Asa spunea un sondaj de prin decembrie!Ca doar 40% dintre romani vor sa se vaccineze!
  La toamna!
  Sa astepte!
  Eu cred ca pana acum organizarea a fost foarte buna!

  1. Coloneul Gheorghita a susținut azi o conferință de presă în care a vorbit despre persoanele care se vaccinează în etapa a II-a deși nu sunt programate în platforma online. Informatia e pe foarte multe ziare online.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tulpina englezească a coronavirusului a ajuns în Constanța

mar ian. 26 , 2021
Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța. „Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: