Proiect al consilierilor PSD Constanța: trusou pentru nou-născuți. Impact bugetar maxim: 8,52 milioane lei

Consilieri municipali PSD din Constanța au depus un proiect de hotărâre care are ca scop creșterea natalității și promovarea îngrijirii nou-născuților.

„Toți copiii trebuie să aibă șanse egale, indiferent de mediul socio-economic din care provin. În acest sens, am depus proiectul de hotărâre privind acordarea unui pachet cu produse de calitate pentru nou-născuţii din Constanța, denumit BEBE TRUSOU”, spune Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD.

Pandemia a avut ca efect un număr semnificativ de victime și a provocat un șoc economic fără precedent, cu un impact social foarte ridicat. De aceea, sunt necesare #măsuri urgente la nivel regional, naţional şi local pentru reducerea acestui impact asupra populaţiei. Una dintre cele mai afectate categorii de persoane este cea a mamelor.

Femeile sunt cele mai vulnerabile pe piaţa forței de muncă (afectată de criza provocată de pandemie), prezenţa lor fiind majoritară în sectoarele și ocupațiile mai slab remunerate, precum și în munca cu fracțiune de normă. Cheltuielile necesare pentru satisfacerea nevoilor nou-născuţilor sunt foarte ridicate, iar cota alocată acestora, din totalul veniturilor unei familii, este din ce în ce mai scăzută ca urmare a creşterii preţurilor, în ultimul an, la energie/utilităţi şi la alte produse.

„BEBE TRUSOU” va asigura produse alese pentru promovarea sănătății și a stării de bine a copilului şi vor fi de calitate superioară, ambalate într-o cutie de carton special, care va putea fi folosită ca pătuț până la împlinirea vârstei de aproximativ 6 luni.

În baza unei cereri, pachetul cu produse va fi trimis la domiciliul solicitantului. Familiile tinere și nou-născuții din Constanța au nevoie de mai multă atenție din partea autorităților locale! PSD va sprijini fără ezitare tinerii din orașul nostru!”, spune Costin Răsăuțeanu.

Social democrații au calculat și impactul bugetar. Numărul mediu al nou-născuților, în perioada 2017 – 2020, inclusiv, pe raza municipiului Constanța, pe baza datelor furnizate de Direcția Locală de Evidență Persoane Constanța, este de 5.681 pe an.

Pachetul are o valoare de 1.500 de lei. A reieșit în urma unui studiu de piață. Așadar, impactul maxim ar fi 8.521.500 de lei.

„Impactul bugetar va fi probabil la jumătate, iar în prima parte a anului chiar de două milioane. M-aș bucura să fie mai mare.”, a precizat Costin Răsăuțeanu.

Una din condițiile pentru a beneficia de Bebe Trusou este ca cei care fac cererea să aibă domiciliu în Constanța de cel puțin un an.

Cererea se va putea depune în 60 de zile.

Toate acestea vor fi posibile numai dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local Constanța.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.