„Proiect Cetățeanul” la Școala Gimnazială Nr. 1 Eforie Nord

Elevii claselor a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Eforie Nord aplică în acest an școlar metoda „Proiect Cetățeanul” la orele de Educație Socială. Metoda a fost dezvoltată în SUA de Center for Civic Education și adaptată la contextul din România de către Institutul Intercultural Timișoara, organizație membră a Rețelei Internaționale CIVITAS.

Elevii identifică probleme în comunitatea în care trăiesc și, pe parcursul celor 8 pași ai metodei, culeg informații, găsesc soluții pe care le analizează, dezvoltă un plan de acțiune cu privire la modul în care pot să influențeze autoritățile să adopte propunerea lor de politică publică. Ei au ocazia să dobândească în urma acestui demers competențe pentru o cultură democratică, să devină cetățeni activi și responsabili.

Două echipaje formate din elevi de la clasele a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Eforie Nord, care au folosit metoda „Proiect Cetățeanul” la clasă, coordonați de d-na profesoară Lavinia Popescu, au participat, alături de alte 45 din toată țara, la  „Concursul național pentru elevi cu spirit civic”. Vineri, 20 mai 2022, în cadrul Conferinței Naționale de Educație Socială organizată de Institutul Intercultural Timișoara, a avut loc Ceremonia de decernare a premiilor. Echipajul „Cei patru cetățeni” format din elevii Popescu Alexia Marina, Răscol Alexandra Gabriela, Ciorabai  Ayan, Apostol  Iannis Cristian au obținut premiul I, iar echipajul „Cetățenii implicați” format din elevii Popescu Eduard Mihai, Nurla Melisa, Ungureanu Rebeca Maria, Moisuc  Adrian Ștefan au obținut premiul al III-lea.

Directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Eforie Nord, Clement Alina, apreciază rezultatele deosebite ale elevilor, obținute la concursul național, și subliniază importanța aplicării metodei „Proiect Cetățeanul” pentru dezvoltarea în rândul elevilor a competențelor necesare asumării rolului de cetățean într-o societate democratică.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

WhatsApp nu va mai funcționa pe unele telefoane mai vechi

Mon May 23 , 2022
WhatsApp a anunțat că va renunţa peste câteva luni la suportul pentru două dintre versiunile mai vechi ale sistemului de operare folosit de iPhone. Din 24 octombrie, WhatsApp nu va mai funcţiona pe iOS 10 şi iOS 11, versiuni lansate în 2016 şi 2017. Afectaţi vor fi cei care deţin […]
Primăria Constanța: cererile pentru înscrierea în programul „Respect” se pot depune și pe WhatsApp