Proiect cultural unic în România. Colaborare între Primăria Ovidiu și Muzeul de Artă Constanța VIDEO

Un proiect cultural cum nu a mai văzut niciodată județul Constanța a început astăzi. De fapt, specialiștii pe care i-am consultat spun că este unic în România.

Cinci artiști plastici au, fiecare, câte un bloc de marmură de aceeași dimensiune și o lună la dispoziție pentru a-l transforma într-o operă de artă. Toți cei care vizitează Muzeul de Artă vor putea urmări live prestația lor. Ca într-un reality show. Un „performance” cultural inedit, moștenit cumva de la unii dintre marii maeștri ai picturii universale, care se pictau pictând.

Tabăra de sculptură este organizată de Primăria Ovidiu, o primărie pentru care sprijinul acordat culturii nu este, iată, numai o vorbă goală. Atelierul este amenajat pe platoul Centrului Cultural ,,Elena Roizen” din orașul Ovidiu.

Mai jos puteți urmări declarații din timpul conferinței de presă, inclusiv de la Lelia Rus Pîrvan, directorul Muzeului de Artă Constanța, și de la George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Pe cele 5 ecrane amplasate în muzeu pot fi văzuți 5 artiști consacrați, respectiv: Vladlen Babcinețchi, Laurențiu Mogoșanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu.

Pe tot parcursul acestui proiect, indiferent de categoria de vârstă, puteți lua parte alături de cei 5 artiști la acest proiect cultural inedit, fiind parte activă la crearea acestor opere de artă ce vor fi folosite pentru a înfrumuseța 5 amplasamente de pe domeniul public al orașului Ovidiu.

Sursă video: Primăria Ovidiu

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

David Popovici, premiat de Guvernul României cu un milion de lei

Thu Jun 23 , 2022
Guvernul României a alocat, din fondul de rezervă, suma de un milion de lei pentru a recompensa performanţa lui David Popovici. „Am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi am decis ca, fiind vorba de o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură. Am hotărât […]
david popovici