Proiect de 28,7 milioane lei la Spitalul Județean Constanța pentru reducerea infecțiilor nosocomiale

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecţiilor nosocomiale, în cadrul Planului Național de Redresare si Reziliență.

O echipă mixta de specialişti din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se va ocupa de implementarea cât mai rapidă a noului proiect.

„Valoarea contractului este de 34.222.012,84 lei, din care valoare eligibilă din PNRR 28.727.993,98, contribuția proprie este de 35.700 lei, iar diferența de 5.458.318 lei o reprezinta TVA-ul. Fondurile vor fi investite in echipamente de ultima generație menite sa ne ajute sa prevenim si sa combatem infecțiile intraspitalicesti dar, totodată, vor asigura si condiții mai bune de munca pentru angajați. Datorita implicării in acest proiect, in perioada care urmează, Spitalul Județean Constanta va fi dotat cu o serie de echipamente pentru dezinfecția spatiilor si a suprafețelor, vor fi organizate saloane speciale pentru pacienții cu boli infecțioase care vor fi echipate cu mobilier si aparatura medicala de inalta performanta. Totodată se vor moderniza mai multe blocuri operatorii, statia de sterilizare iar o parte din suma va fi alocata dezvoltării laboratorului de microbiologie. Ne dorim ca toti pacienții si angajații nostri să beneficieze de condiții din ce în ce mai bune, motiv pentru care facem tot ce ne stă în putere pentru a atrage fondurile necesare şi pentru a ridica la standarde cât mai înalte cel mai mare şi mai longeviv Spital din Dobrogea.”, au declarat reprezentanții SCJU Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Meciul de comedie” și „Îndoiala”, spectacolele finalului de săptămână la Teatrul de Stat Constanța

mar dec. 5 , 2023
Teatrul de Stat Constanța vă așteaptă în acest sfârșit de săptămână cu două spectacole. Vineri 8 decembrie de la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, publicul constănțean este invitat să râdă în hohote alături de echipa favorită în „Meciul de comedie”, în regia lui Dragoș […]

V-ar putea interesa și: