Proiect de buget în Agigea: 0 lei din fonduri europene, 1.529.776 lei din amenzi și alte sancțiuni

Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD, primarul comunei Agigea, este ctitorul bugetului
Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD, primarul comunei Agigea, este ctitorul bugetului

Întrebați orice primar doriți, de la cei din Cluj-Napoca sau Oradea la cei din comune model, precum Ciugud, și vă vor spune același lucru: cheia dezvoltării unei localități sunt fondurile europene. De pildă, în Cluj, la fiecare 1 leu plătit de clujeni prin taxe și impozite locale, primăria atrage 3 lei din fonduri europene. Și orașul arată ca în Occident.

(Vă recomandăm să citiți: Comuna care a devenit un colț de rai are mai puțini bani decât Agigea și Lazu, unde lipsesc și asfalt, și canalizare VIDEO)

Bugetul propus pentru comuna Agigea de primarul PSD Cristian Maricel Cîrjaliu scoate în evidență o problemă majoră din acest punct de vedere.

Primăria nu și-a bugetat nici măcar un euro atras din fonduri europene. În schimb, în proiectul pe buget scrie că se bazează pe venituri de peste 1,5 milioane din amenzi! Mai exact, la capitolul bugetar „venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate” figurează suma de 1.529.776 de lei. O sumă importantă, mai ales dacă ținem cont că bugetul total al comunei este de puțin peste 27 milioane lei.

Venituri de 0 lei din fonduri europene. Foto: printscreen proiect buget comuna Agigea

Cea mai mare parte a veniturilor provine totuși din taxele și impozitele pe care primăria le cere pentru cei care au proprietăți pe raza localității. Este vorba despre impozite și taxe pe clădiri de 7.047.718 lei de la personale fizice și de 1.037.964 lei de la persoanele juridice, dar și de 1.512.156 lei pentru impozitele și taxele pe teren.

Primăria va mai încasa 2.815.094 de lei cei care au mașini și plătesc impozite pentru ele în Agigea, dar și 2.715.208 lei din taxe speciale.

Banii încasați din amenzi sunt mai mulți decât cei cheltuiți pentru învățământ, unde figurează numai 1.444.362 lei.

Primăria mai cheltuie 782.219 lei cu Poliția locală, 880.619 lei pentru „întreținere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive de agrement” (?!), 400.000 pentru servicii religioase, 1.680.000 lei pentru salubritate, 3.935.420 lei pentru asistență socială.

Reamintim că, înainte de a fi primar, Cristian Maricel Cîrjaliu a fost milițian. Parcă, în contextul acestui buget, este relevant.

Vă recomandăm și:

Fiecare locuitor al comunei Cumpăna plătește peste 800 de lei pe an pentru salariile angajaților primăriei

Bugetul județului Constanța, în dezbatere publică: venituri de 458 milioane lei, cheltuieli de 509 milioane lei

Mihai Lupu, președintele CJC, despre Spitalul Județean Constanța: „Nu e normal să vezi atâtea disfuncționalități într-un spital care are un buget de 546 milioane lei!” VIDEO


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Și-a ucis soția, mamă a 9 copii, pentru că nu a vrut să întrețină relații intime cu el

lun apr. 19 , 2021
Un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce şi-a ucis soţia, în vârstă de 57 de ani, deoarece femeia a refuzat să întreţină cu el relaţii intime. Apoi, el a îngropat trupul soţiei pe malul stâng al Crişului Negru. Potrivit […]
catuse

V-ar putea interesa și: