Proiect de lege: cinci ani de închisoare dacă vă deranjați vecinii cu muzica dată prea tare

Muzica dată tare, seara târziu, v-ar putea aduce până la 5 ani de închisoare. Măsura ar putea fi adoptată anul acesta printr-un proiect de modificare a Legii ordinii şi liniştii publice, susținut de ministrul Internelor, Carmen Dan.

Poliţiştii pot să va facă dosar penal pentru care riscaţi şi 5 ani de închisoare, dacă după ce v-au avertizat o dată sunt chemaţi iar la aceeaşi adresă. În prima fază, cei care îşi vor irita semenii pot fi amendaţi cu 1.500 de lei. Dacă tot nu se potolesc, li se face dosar penal şi riscă închisoare de la 1 la 5 ani.

Fapta persoanei care, fiind avertizată să înceteze activitățile contravenționale (…) continuă să săvârșească aceste activități (…) constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”, se arată în textul acestui proiect de lege.

Mulţi nu iau amenzile în serios şi îşi văd de treaba. De la începutul anului şi până acum, în Capitală, jandarmii au dat 153 de sancţiuni contravenţionale, iar poliţiştii locali, 110. De cele mai multe ori, agenţii au fost chemaţi de câte două sau trei ori la aceleaşi sesizări, însă de fiecare dată, scandalagiii au scăpat doar cu o amendă, arată Stirileprotv.ro.

Pe viitor însă, Ministerul de Interne vrea să modifice legea privind liniştea publică.

„Noi am propus ridicarea pragului de sancţionare din plan infracţional chiar şi în plan penal”, spune Carmen Dan, ministrul de Interne.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Ce le mai bese mintea! De aia merge tara bine, parlamentarul viseaza si ziua vrea sa puna in practica. Puscarie pentru cand te impiedici pe strada nu facem?

Leave a Reply

Your email address will not be published.