Proiect nou în valoare de peste 7,7 milioane euro pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia

Astăzi, 28 aprilie 2021, membrii Consiliului Local Municipal Medgidia s-au întrunit în ședință de îndată pentru a vota un proiect esențial în dezvoltarea planului de servicii sanitare.

Urgența acestei acțiuni este justificată de necesitatea rectificării bugetului Spitalului Municipal Medgidia cu suma de 7,7 milioane de euro, fonduri europene atrase prin proiectul intitulat ”Consolidarea capacității Spitalului Municipal Medgidia de gestionare a crizei sanitare Covid-19”, finanțat prin POIM, Axa prioritară 9.

Bugetul acestui proiect extrem de important pentru desfășurarea actului medical la standarde ridicate este împărțit astfel:

  • peste 5 milioane de euro pentru ACHIZIȚIE DE APARATURĂ MEDICALĂ: ventilatoare, Computer Tomograf mobil, aparat roentgen mobil, echograf cardiovascular, echograf diagnostic TEP pentrut ATI, echografe mobile, mese de operații, paturi ATI, turn laparoscopie, turn artroscopie, linie endoscopie, aparate anestezie, truse chirurgie și obstetrică-ginecologie, defibrilatoare, monitoare cu stație de monitorizare, aparate gaze sanguine, linie de imunologie, biochimie și hematologie;
  • 1 milion de euro pentru achiziționarea de kit-uri RT-PCR, materiale sanitare, dezinfectanți, echipamente de protecție;
  • 1 milion de euro pentru decontarea echipamentelor de protecție, a materialelor sanitare și a dezinfectanților utilizați în decursul anului 2020.

În plus față de aceste fonduri europene nerambursabile atrase, bugetul Spitalului Municipal Medgidia va mai primi un milion de lei din bugetul local al Municipiului Medgidia. Continuăm astfel procesul de modernizare și dotare a Spitalului Municipal Medgidia, început încă din anul 2016.

Această unitate sanitară importantă, care deservește peste un sfert din locuitorii județului Constanța, a devenit rapid etalon pe harta spitalelor atractive și sigure pentru pacienți datorită condițiilor, serviciilor și dotărilor puse la dispoziție.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Emiratele Arabe Unite au pus ochii pe Portul Constanța

Wed Apr 28 , 2021
Florin Goidea, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA, a primit astăzi vizita ES Dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România. Forin Goidea le-a vorbit oaspeților despre posibilitățile de dezvoltare a unor noi parteneriate de afaceri în Portul Constanța. ES Dr. Ahmed […]

V-ar putea interesa și: