Proiect Pro România: salariații să primească tichete de masă chiar dacă sunt în șomaj

Gabriela Podașcă, deputatul Pro România care a inițiat proiectul. Foto: Facebook
Gabriela Podașcă, deputatul Pro România care a inițiat proiectul. Foto: Facebook

Un proiect de lege privind acordarea de tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic a fost iniţiat de deputatul Pro România Gabriela Podaşcă.

Proiectul a fost semnat și de parlamentari de la USR, UDMR, PSD şi neafiliaţi.

„Am iniţiat astăzi, împreună cu parlamentari USR, UDMR, PSD şi neafiliaţi, un proiect de lege prin care cerem acordarea de tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic. Salariile acestora nu scad doar cu 25%, ci odată cu suspendarea activităţii le dispar şi bonusurile sau indemnizaţia de hrană. Este un lucru absolut normal şi de bun simţ ca statul să intervină cu o măsură de sprijin pentru cei care lucrează în domeniile cele mai afectate de coronacriză. Astfel, am cerut ca: tichetele de masă să fie acordate exclusiv pe suport electronic; prevederea să fie aplicabilă atât angajaţilor care se află deja în şomaj tehnic, cât şi celor care vor intra ulterior încetării stării de urgenţă; această măsură de sprijin să fie valabilă pe toată durata şomajului tehnic, inclusiv după încetarea stării de urgenţă”, a precizat Gabriela Podaşcă, purtător de cuvânt al Pro România, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Ea a menţionat că acest proiect trebuie dezbătut în procedură de urgenţă.

„Noi, la Pro România, am gândit mereu soluţii pe termen lung, pentru că noi înţelegem că adevărata criză va începe în momentul în care se termină epidemia. Toate proiectele legislative pe care le-am iniţiat au venit în urma consultărilor sau solicitărilor unor parteneri sociali, tocmai pentru a ne asigura că răspundem corect unor nevoi reale. Hrana este esenţială şi asigurarea ei trebuie să fie o prioritate nenegociabilă pentru autorităţile statului. Susţinem dezbaterea acestui proiect în procedură de urgenţă”, a arătat Podaşcă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministrul Sănătății: Încă nu am atins vârful pandemiei. Când va veni relaxarea măsurilor

mar apr. 7 , 2020
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că nu se poate vorbi deocamdată de o relaxare a măsurilor luate de autorităţi, deoarece nu am atins încă vârful pandemiei de coronavirus. Acesta ar putea fi în a doua jumătate a lunii aprilie. El crede că de-abia după jumătatea lunii mai s-ar putea vorbi […]
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

V-ar putea interesa și: