Proiecte majore pentru infrastructura de transport a județului Constanța în bugetul pentru 2021 VIDEO

Marian Crușoveanu, deputat PNL: „Portul Constanța rămâne al României”
Marian Crușoveanu anunță că în bugetul României pe 2021 sunt incluse și investiții în Portul Constanța

Cuvintele care descriu bugetul anului 2021 sunt „investiții” și „dezvoltare”, spune Marian Crușoveanu, deputat PNL.

„În campania electorală, am promis dezvoltare, investiții și modernizare. Astăzi, ne ținem de cuvânt. Începem anul cu propunerea unui buget care are în vedere deschiderea marilor șantiere, investiții în sistemele mari publice și injectare de bani în economia României. Anul acesta, obiectivul coaliției de guvernare este să pună bazele unei creșteri economice solide, astfel încât să recuperăm daunele cauzate de pandemia de COVID-19 și de guvernele nesăbuite ale PSD.”, a declarat acesta.

Liberalul a subliniat că, în 2020, 46% din investiții au fost făcute cu fonduri europene. O sumă uriașă. Anul acesta,vom avea un precedent istoric, căci obiectivul este ca investițiile din fonduri europene să ajungă la aproape de 60% din totalul investițiilor publice.

„Sub presiunea crizei sanitare și economice, în anul 2020, guvernul liberal a reușit să transfere, către investiții, cu 10 miliarde de lei mai mult față de guvernul PSD în 2019, an care a fost catalogat drept un an al creșterii economice globale.

În anul 2020, România s-a confruntat cu o situație excepțională, aceea a crizei sanitare, căreia guvernul liberal a reușit să-i facă față, în ciuda populismului manifestat de către PSD și alte forțe politice.

Anul acesta, bugetul propus de coaliția de guvernare schimbă perspectiva de abordare și are în vedere dezvoltarea rapidă a României, pentru că dezvoltarea înseamnă bunăstare, viață mai bună și respect pentru banul contribuabililor.”, a punctat Marian Crușoveanu.

În construcția bugetară pentru anul 2021, pe partea de transport a județului Constanța, sunt cuprinse și proiecte majore care au în vedere dezvoltarea județului Constanța, printre care se numără:

  • Studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru Alternativa Techirghiol;
  • Studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru Drum Expres Constanța – Tulcea;
  • Electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Constanța-Mangalia;
  • Reabilitarea Podului de la Cernavodă;
  • Modernizare și extindere capacitate de operare în portul Medgidia;
  • Continuarea investițiilor în infrastructura din Portul Constanța.

„Bugetul unei țări este viziunea unui guvern, privind dezvoltarea, iar anul acesta avem un guvern care propune o perspectivă nouă, care are la bază investiții și reașezarea României pe calea dezvoltării.”, a conchis deputatul PNL.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.