Proiectul de suflet al lui Decebal Făgădău, continuat de Vergil Chițac

vergil chițac decebal făgădău

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială,  este alături de persoanele care nu pot avea copii. Programul „Infant”, prin care se oferă sprijin financiar pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro, continuă.

Anul acesta se vor acorda 100 de vouchere, în valoare de 10.000 lei fiecare,  cuplurilor sau femeilor singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii. 

Programul a fost inițiat anul trecut de primarul Decebal Făgădău, care spune că este nu proiect de suflet.

„Vorbim despre un proiect de suflet, nu știam că sunt atât de multe cupluri care își doresc atât de tare un copil. Am făcut acest proiect pe care mi-aș dori să îl creștem pentru că ne dorim să avem din ce în ce mai mulți copii în municipiul Constanța.”, declara fostul primar.

Condiții și criterii

Pot beneficia de aceste vouchere. femeile singure și cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de un medic specialist în obstetrică-ginecologie ce are competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Criteriile de eligibilitate pentru includerea în proiect sunt următoarele:

  • AMH(rezerva de fertilitate a fiecărei femei) >1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere;
  • Cuplu autolog(cuplu pentru care se realizează o procedură de reproducere umană asistată medical, cu celulele reproductive proprii)/cupluri în care partenerul suferă de azoospermie/femei singure ;
  • Indice de masă corporală al femeii, între 20 – 30;
  • Vârsta femeii între 24 – 45 de ani;
  • Beneficiarii au domiciliul în municipiul Constanța în ultimii 3 ani și nu au datorii la bugetul local al municipiului Constanța.

Documentele necesare și Regulamentul programului INFANT se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas/ secțiunea INFANT.

Pe site-ul Primăriei Constanța, la secțiunea INFANT va fi afișată lista unităților sanitare publice  și  private  acreditate  de  către  Agenția Națională de Transplant, precum și perioada de depunere a dosarelor. —

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Masca este obligatorie în „zone cu potențial de aglomerare” din municipiul Constanța

Fri May 28 , 2021
Incidenţa îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în continuă scădere la Constanța, motiv pentru care primarul Vergil Chițac a convocat astăzi, 28.05.2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență și a decis menținerea măsurilor de relaxare pentru perioada următoare. Astfel, se vor respecta a măsurile pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARSCoV-2. […]