Prometeu’22 – un spectacol de teatru unic, pe care nu trebuie să îl ratați. Vor fi numai două reprezentanții în Constanța VIDEO

Constanța ne-a obișnuit în ultima vreme cu evenimente culturale de calitate. Începutul de an nu face excepție. Pe 26 și 27 ianuarie veți avea posibilitatea să vedeți unul dintre cele mai provocatoare și inovative spectacole de teatru din ultimii ani: Prometeu’22.

Este coproducție a trei instituții: Teatrul Maghiar de Stat Cluj, SNT Drama Ljubljana, Slovenia și Teatrul de Stat Constanța. Se joacă în patru limbi, cu supratitrare. S-a jucat cu sala plină de șapte ori în Slovenia și de câteva ori în Cluj.

La noi se va juca de două ori. Teatrul nu are acum decât sala studio, care nu e propice, așa că a închiriat pentru două reprezentații sala Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski.

Spectacolul oferă o perspectivă ironică și lucidă asupra mitului lui Prometeu, care își recapătă actualitatea în contextul lumii care ne înconjoară. 

Regizor este Gábor Tompa , în prezent director general al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, celebru la nivel internațional. A condus un departament al Universității California timp de circa un deceniu, este președintele Uniunii Teatrelor din Europa. Regizor secund este Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța. L-am rugat pe acesta să ne spună de ce trebuie să vedem Prometeu’22.

Mai jos puteți vedea un trailer al spectacolului.

Bilete se găsesc pe www.mystage.ro sau la agenția teatrului, situată pe bulevardul Tomis, vizavi de Teatrul Oleg Danovski. Prețul unui bilet începe de la 55 de lei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un jandarm a fost găsit mort, cu gâtul tăiat, în garajul locuinței sale din Lumina

lun ian. 16 , 2023
Astăzi, în jurul orei 13.30, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 40 de ani, ar fi fost găsit inconștient, într-o anexă a locuinței sale din comuna Lumina. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre […]
politia-criminalistica

V-ar putea interesa și: