Proprietarii rafinăriei Petromidia s-au întâlnit cu președintele Consiliului Județean Constanța și cu prefectul

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu Prefectul Județului Constanța, Silviu Iulian Coșa și Administratorul Public al Județului, Gabriel Monea, au primit astăzi vizita oficială a unei delegații a companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan. Delegația companiei kazace a fost condusă de Daniyar Berlibayev, Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului KMG International și Azamat Zhangulov, Directorul General neexecutiv al Consiliului de Administrație. Din aceasta au făcut parte și Beimbet Shayakhmetov, Director General Executiv al Grupului, Iskander Abdibaitov, Chief Officer Dezvoltare Corporativă, Felix Crudu-Teșloveanu,  Director General al Rompetrol Rafinărie și Cristian Darie, Corporate Affairs Manager.

Reprezentanții companiei naționale de petrol și gaze din Kazahstan s-au deplasat în România, în contextul exploziei care a avut loc la Rafinăria Petromidia, care a ucis o persoană. În cadrul întrevederii, au fost prezentate măsurile luate de compania națională, imediat după incident, pentru a minimiza consecințele negative ale acestuia precum și cele avute în vedere pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente nedorite în viitor.

„Scopul vizitei noastre este acela de a ne arăta sprijinul față de angajații noștri și de a-i asigura că nu au motive de îngrijorare pe viitor. După cum bine știți noi suntem unul din cei mai mari investitori din România și ne dorim să aducem doar beneficii zonei în care ne desfășurăm activitatea. Vrem să vă asigurăm, în calitatea dumneavoastră de reprezentanți ai Statului român, că  există o implicare totală din partea  noastră și bineînțeles ne dorim repunerea în funcțiune a capacităților de producție, cât mai repede și în condiții de siguranță. Cu prioritate, oferim tot sprijinul familiilor colegilor răniți, depunând toate eforturile pentru a le asigura recuperarea cât mai rapidă. Din păcate, pierderea unui membru al echipei noastre nu poate fi prin nimic compensată. Vom oferi tot sprijinul moral și financiar familiei colegului nostru decedat.”

Daniyar Berlibayev, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului KMG International

În timpul întrevederii, Președintele CJC, Mihai Lupu a cerut partenerilor de dialog o informare lunară la nivelul județului Constanța, privind principalii indicatori de poluare, pentru ca toți locuitorii județului să știe clar că Rafinăria Petromidia nu reprezintă un factor poluant.

„Siguranța cetățenilor din județul Constanța este pentru mine mai presus de orice. Trebuie să facem tot ce putem pentru ca pe viitor să evităm astfel de incidente. Există o îngrijorare manifestată de cetățeni, atât din punct de vedere al posibilității repetării unui astfel de eveniment nefericit, cât și despre o eventuală poluare a zonei. Am lucrat în domeniul petrolier mai bine de 20 de ani și vă spun că indiferent de tehnologie, nimeni nu poate să prevadă asemenea incidente. Controalele la instalațiile platformei petroliere se fac cu rigurozitate, însă riscurile acestea există peste tot în această industrie. Este foarte important să primim de la dumneavoastră, lunar, buletine de analize ale indicatorilor de poluare pentru a le putea transmite cetățenilor județului Constanța și, în felul acesta, să arătăm și să îi asigurăm pe oameni, că rafinăria nu reprezintă un factor poluant și nici un pericol pentru siguranța acestora. Apreciez eforturile și implicarea companiei dumneavoastră în susținerea instituției noastre medicale, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța. Împreună cu toți factorii implicați vom face tot ce putem pentru ca asemenea incidente să nu se mai repete.”

Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Opel urmează să vândă maşini 100% electrice în Europa începând din 2028

joi iul. 8 , 2021
Opel urmează să vândă maşini 100% electrice în Europa începând din 2028, una dintre cele mai ambiţioase date în acest sens în lume, a anunţat joi într-o conferinţă de presă directorul mărcii Michael Lohscheller, relatează AFP. Marca germană din cadrul grupului auto Stellantis (PSA-Fiat-Chrysler), care şi-a redus puternic gama în ultimii […]
Michael Lohscheller, director Opel (Foto: Twitter)

V-ar putea interesa și: