Propunere OMS: viteza maximă în localități să fie de 30 km/oră

Organizația Mondială a Sănătății a propus ca viteza de circulație în interiorul orașelor să fie limitată la 30 km/h.

Cu ocazia lansării de către ONU a Săptămânii Globale a Siguranței Rutiere, șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a propus o limită de 30 de km/h în orașe, iar pentru țările care folosesc sistemul imperial, precum SUA, o limitare de 20 de mile (32,2 km) pe oră. Astfel, oficialii ONU speră să protejeze viețile pietonilor și ale cicliștilor, unde se întâlnesc cu vehiculele cu motor. 

Pe măsură ce ne revenim după COVID-19, să construim și drumuri mai sigure, pentru o lume mai sigură ”, a spus Tedros.

Conform informațiilor distribuite de OMS, o persoană moare într-un accident rutier o dată la 24 de secunde. Aproape o treime din acele decese pot fi cauzate de viteza excesivă. Totodată, potrivit OMS, fiecare kilometru pe oră peste limita de viteză crește riscul unui accident fatal cu 4-5%.

Astăzi și în fiecare zi, 3.000 de copii sunt uciși sau răniți pe străzile din întreaga lume. Este o criză care este provocată de oameni și poate fi complet prevenită ”, a precizat Zoleka Mandela, ambasador global al Inițiativei pentru Sănătatea Copilului. Aceasta oferă drept exemplu orașe precum Bruxelles sau țări ca Spania, care au aprobat deja limitări de viteză. 

Datorită pandemiei de coronavirus, care a ținut oamenii mai mult în case, numărul accidentelor rutiere a scăzut de anul trecut. Totuși, numărul deceselor nu a scăzut, deoarece mai mulți șoferi au avut ocazia să conducă cu viteză, datorită șoselelor mai libere, iar astfel și accidentele au fost mai grave. O întâlnire a ONU este stabilită pentru anul viitor, în cadrul căreia se va discuta siguranța rutieră. 

Sursă: Deutsche Welle

Vă recomandăm și:

Constănțenii au mai multe mașini decât elvețienii

De ce murim pe șosele. Cum ne poate salva viețile Teoria Ferestrelor Sparte

Zen Residence
energia residenceOne thought on “Propunere OMS: viteza maximă în localități să fie de 30 km/oră

  1. dupa ce au dat cu palma la rahat cu pandemia oms recidiveaza cu alte aberatii Vor sa ne convinga ca sint nulitati

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în localitatea Tuzla

Tue May 18 , 2021
În vederea executării lucrărilor de reabilitare a conductei de distribuție apă potabilă, din localitatea Tuzla, județul Constanța, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei, joi – 20 mai 2021, în intervalul orar 08.00 – 19.00. Investiția face parte din Contractul de lucrări CL11 – Reabilitare și extindere rețele de distribuție și […]