Protecția Consumatorilor a amendat magazinul Cora din City Mall Constanța

Magazinul Cora din City Mall. Sursă foto: arhiva Constanța 100%

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a efectuat o acțiune de control la magazinul Cora, aparținând societății comerciale ROMANIA HYPERMARCHE S.A., magazin situat în incinta City Mall din municipiul Constanța.

Pentru deficiențele constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 60.000 lei și au dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unir produse alimentare neconforme în valoare de peste 3.000 lei.

Totodată a fost propusă încetarea practicilor comerciale incorecte constatate de echipa de control.

Neregulile constatate au fost:

  • comercializarea unor legume și fructe depreciate din punct de vedere organoleptic
  • nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor, la raionul Gastro
  • nerespectarea regimului reducerilor de preț pentru diferite produse alimentare, fapt ce constituie o practică comercială înșelătoare: difuzarea unor informații false, care pot induce în eroare consumatorul în raport cu principalele caracteristici ale produsului, cum ar fi: prețul sau modul de calcul al prețului ori existența unui avantaj specific prețului.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polaris și preșcolarii grădiniței „Tărâmul Basmelor” au ecologizat plaja Perla

vin mai 12 , 2023
Peste 30 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit cu Program Prelungit – Tărâmul Basmelor au desfășurat ieri, 11 mai, o adevărată acțiune de ecologizare a plajei Perla din stațiunea Mamaia. Micii ecologiști, echipați cu saci, mănuși, veste și șepcuțe au pornit hotărâți să curețe plaja, dornici să strângă […]

V-ar putea interesa și: