Protecția Consumatorilor a amendat mai multe magazine Penny și Auchan din Constanța

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a derulat, la începutul lunii noiembrie 2023, o serie de acțiuni de control la 13 magazine aparținând lanțurilor de retail Auchan și Penny, din județul Constanța.

În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 18 amenzi contravenționale în valoare de 90.000 lei
  • 9 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme.

Dintre cele mai importante nereguli, menționăm:

– folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu depuneri de mizerie și lichid sangvinolent

– utilizarea unor cuptoare neigienizate, fiind refolosită hârtia de copt în zona de prestare a serviciilor de brutărie/patiserie

– folosirea unor tăvi neigienizate pentru realizarea produselor de patiserie

neafișarea informațiilor privind valorile nutriționale ale produselor de brutărie /patiserie

– neconcordanțe între greutatea declarată pe ambalajul unor produse și cea constatată în urma cântăririi acestora

– comercializarea unor conserve metalice cu ambalaj turtit, deteriorat

– nerespectarea așezării la raft a produselor pe bază de lapte și grăsimi vegetale conform Legii 307/2022 (Produsele pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi și/sau proteine, altele decât cele lactate, se comercializează într-un spațiu de prezentare și vânzare bine delimitat, pe rafturi separate față de laptele și produsele lactate autentice, cu informarea explicită către cumpărător a conținutului acestor produse)

– comercializarea unor fructe si legume depreciate calitativ

– comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită

– nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparate culinare calde

– comportament incorect prin etichetare incorectă a prețurilor, din punctul de vedere al codului de culori adoptat pentru unele produse, în contextul în care nu se realiza în cadrul unității informarea consumatorilor privind semnificația codului de culori, (produse comercializate la un loc cu etichete roșii și galbene, în cadrul unui rând semnalizat cu mențiunea „Profită”)

lipsa informării consumatorilor cu privire la conținutul de Imazalil în fructele comercializate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

140.000 de muncitori străini ar putea veni la muncă în România în 2024. În ce domenii sunt cel mai căutați și ce salarii pot câștiga

mie nov. 29 , 2023
Contingentul de muncitori străini care vor putea veni la muncă în România în 2024 va crește la 140.000, cu 40% mai mult față de pragul admis pentru acest an, respectiv 100.000. Cei mai mulți se angajează în retail, horeca, servicii, construcții, transport / logistică sau turism, pe poziții din segmentul […]

V-ar putea interesa și: