Protecția Consumatorilor a descoperit cum își înșela un restaurant clienții

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a descoperit cum își păcălea un restaurant clienții.

Instituția a anunțat că, în urma desfășurării unei acțiuni de control la cercetarea unei fise de informație privind existenta abaterilor de la prevederile legale la restaurantul Serenada de pe strada Rândunelelor, Năvodari, s-au aplicat următoarele sancțiuni:

  • o amendă în valoare totala de 7000 lei
  • un avertisment pentru existenta practicilor comerciale înșelătoare (declara in meniu ca utilizează smântână si de fapt utilizează produse pe baza de grăsimi vegetale)
  • s-au oprit definitiv de la comercializare si s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare neconforme in valoare de 694 de lei.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Constanța, in timpul controlului, s-au referit la:

  • blocul alimentar prezintă mici depuneri de grăsime
  • depozitarea ciorbelor, preparate in ziua anterioara controlului, in frigider
  • materii prime si preparate culinare nesigure care nu prezintă elemente de identificare si caracterizare
  • se reutilizează ambalajele produselor alimentare (pentru păstrarea preparatelor culinare sunt necesare vase din inox sau material plastic recomandat pentru unitățile de alimentație publica)
  • se utilizează burete de sârmă
  • utilizează cuțite cu nituri ce nu pot fi igienizate eficient si complet.

Restaurantul este operat de SC Titan Art SRL, care a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de 1.723.591 lei și un profit de 534.192 lei, realizat cu o medie de 10 angajați.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vindea droguri de mare risc în Constanța. A fost reținut de polițiști

joi feb. 15 , 2024
La data de 15 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte […]

V-ar putea interesa și: