Protecția Consumatorilor a închis pentru 5 luni un magazin din Constanța

În baza unei petiții înregistrate la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a fost realizat un control la SC Varelyblog Aliment SRL cu punct de lucru în municipiul Constanța.

Este vorba despre un magazin mixt.

Cu această ocazie, s-a constatat că aspectele sesizate, respectiv comercializarea iaurturilor cu data limită de consum modificată cu pixul, se confirmă.

Drept urmare, au fost aplicate 2 amenzi în valoare totală de 12.000 lei și 2 avertismente. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman produsele alimentare neconforme și a fost dispusă închidere temporară a unității pe o durată de 5 luni.

La momentul controlului, s-a constatat diverse abateri de la legislația în vigoare, în domeniu:

  • existența la comercializare a unui număr de 15 bucăți produse alimentare, de tip iaurt și salam, care aveau modificată cu pixul data limită de consum/data durabilității minimale
  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum/data durabilității minimale depășită
  • comercializarea unor legume și fructe fără informații privind țara de origine
  • depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare
  • comercializarea în vrac a produselor alimentare ambalate în magazin și fără elemente de identificare și caracterizare.

SC Varelyblog Aliment SRL a avut în 2021 o medie de doi angajați, o cifră de afaceri de 456.991 lei și un profit de 6.560 de lei.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Câți români trăiesc în Anglia și Țara Galilor

mie nov. 2 , 2022
Numărul celor care trăiesc în Anglia şi Ţara Galilor, născuţi fiind însă în afara Marii Britanii a ajuns la 10 milioane, în principal printr-o creştere uriaşă a numărului de cetăţeni români, arată cele mai recente date de recensământ publicate miercuri de Oficiul naţional de statistică de la Londra, citate de […]

V-ar putea interesa și: