Protecția Consumatorilor Constanța a amendat Mega Image. Se vindeau fructe și legume mucegăite, produse expirate

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie a anului 2024, o amplă acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului Mega Image, din întreaga țară.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a verificat cele 35 locații existente în județ.

S-au aplicat:

 • sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 301.000 lei
 • 16 avertismente
 • 5 procese verbale de constatare a contravenției conțin sancțiuni pentru existența practicilor incorecte înșelătoare în raport cu consumatorii
 • s-au oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare în valoare de 2128 de lei.

Principalele abateri constatate de comisarii au fost:

 1. comercializarea unor fructe și legume depreciate, cu mucegai și pete, care nu respectau criteriile de calitate (diferite calibre de mărime comercializate la aceeași categorie)
 2. comercializarea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită
 3. comercializarea unor produse preambalate care, prin cântărire, s-a dovedit a avea o greutate netă mai mică decât cea înscrisă pe etichetă
 4. nereguli privind modul de prezentare şi publicitate a sucurilor din fructe şi a băuturilor răcoritoare (existența la raft a unor produse, având afişate pe etichetele de preţ ale comerciantului informaţii false cu privire la denumirea produsului)
 5. comercializarea unor produse alimentare cu acumulări de gheață în ambalaj
 6. comercializarea unor produse fără a avea afișate etichetele de preț la raft
 7. nerespectarea regimului promoțiilor (lipsa, la vânzare, a produsului singular, în cazul promoțiilor de tip multipack)
 8. nerespectarea vecinătăților la păstrarea produselor alimentare de origini diferite
 9. conserve de legume și fructe cu ambalajul deformat
 10. produse alimentare cu promoția depășită
 11. pește congelat preambalat care nu are declarant procentul de glazură

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Patriarhia Română: nu există nicio taxă oficială „solicitată constrângător” pentru oficierea slujbei de înmormântare

mie feb. 7 , 2024
Patriarhia Română a precizat că nu există o aşa-zisă taxă oficială „solicitată constrângător” pentru oficierea slujbei de înmormântare, iar în eventualitatea în care un preot ar refuza înmormântarea cuiva în lipsa achitării unei sume, fapta poate fi sesizată autorităţii bisericeşti de care acesta aparţine. Totodată, reprezentanţii Patriarhiei afirmă că sunt […]

V-ar putea interesa și: