Protecția Consumatorilor și Poliția au închis activitatea unor firme care promiteau că vă fac vedete VIDEO

În urma mai multor sesizări primite de la cetățeni, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au efectuat verificări la sediul unei societăți comerciale cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, referitor la desfăşurarea unei activități constatată de comisarii CJPC Constanța și considerată a se încadra în categoria practici comerciale înşelătoare, prin prestarea de servicii pe baza unui tarif fix (200 lei/persoană), în schimbul promisiunii că aceștia vor putea beneficia de promovare în media și în industria de divertisment. Serviciul propriu-zis presupunea și efectuarea unor fotografii persoanelor interesate.

 Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii au dispus 4 amenzi contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei și au emis decizii de încetare a activităților respective fiind, totodată, semnalat cazul către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, pentru continuarea cercetărilor în raport cu competențele acestora, stabilite de lege.

Ca atare, polițiștii fac cercetări pentru înşelăciune și evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005.

La momentul verificării, polițiștii au indisponibilizat 9.300 de lei şi au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

CJPC Constanța subliniază că, și în ultimii doi ani, au mai existat reclamații pentru spețe similare, tot pe litoral, în sezonul de vacanță cu precădere, sancționate de asemenea, și avertizează consumatorii să manifeste atenție sporită față de astfel de situații și să sesizeze prompt instituțiile statului atunci când suspectează nereguli sau nerespectări ale legii din partea operatorilor economici cu care intră în contact.

„In cursul serii trecute, împreună cu lucratori ai SICE a fost desfășurată o acțiune pe raza orașului Eforie Nord, unde au fost depistate aceleasi persoane din anii trecuti. Acestia continuau activitatea, dar cu o alta societate comerciala”, a precizat comisarul șef al CJPC, Horia Constantinescu.Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Protecția Consumatorilor și Poliția au închis activitatea unor firme care promiteau că vă fac vedete VIDEO

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Masca devine obligatorie în locurile aglomerate din stațiuni, între orele 18.00 și 24.00

joi iul. 30 , 2020
Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat joi că de la 1 august, turiştii şi localnicii trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul 18 – 24. De asemenea, masca va fi purtată şi în spaţii deschise, unde se formează aglomerări, cum sunt pieţe, târguri, staţii de […]
prefectul Constanței, George Niculescu

V-ar putea interesa și: