Protecția Consumatorului a găsit JALE la Festivalul Iernii. Iată în ce condiții mizere se pregătește mâncarea

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța a găsit jale la Festivalul Iernii, organizat în parcul Tăbăcărie.

Comisarii au descoperit că o parte din produsele care erau vândute constănțenilor se preparau în condiții mizerabile.Iată în ce condiții mizere se pregătește mâncarea. Unele produse sunt preparate în ligheane de plastic, deloc potrivite pentru industria alimentară, iar mașina de pop corn arată ca și cum nu a mai fost igienizată de mult timp.

Două tonete au fost închise.

Printre deficiențele constatate se numără: conditii de depozitare, prepararea unora dintre produselor in conditii ce pot pune in pericol sănătatea, lipsa etichetarii conforme, ustensile nedestinate alimentației publice, lipsa informarii conforme.

„Au fost emise două ordine temporare de suspendare a activității, mai multe consilieri si cateva avertismente. Au fost lăsate si 4 invitații, pentru a ne fi prezentate documente.”, a precizat Horia Constantinescu, președintele CJPC.

„Este interesant ca niciun operator economic nu ne cere sfatul INAINTE de a incepe activitatea, cu toate ca este GRSTIS si in ajutorul lor. Am intalnit si 3 situatii in care lucrurile stateau spre bine, lucru care ma bucura enorm. Ne vazusem cu acestia in cateva situatii si pare ca le-a fost de folos!”, a spus Horia Constantinescu.

Festivalul Iernii 2019 este un proiect de interes general finanţat de Primăria Municipiului Constanţa și realizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii Art Theatre. Valoarea contractului este de 700.000 lei.

„Pentru prima dată, lumea fantastică a basmelor nemuritoare românești va prinde viață în Țara Piticilor. Gazdele acestui eveniment sunt Ileana Cosânzeana și Făt Frumos care i-au invitat pe Harap Alb, Gerilă sau pe Prâslea cel Voinic, dar și personaje din literatura universală – Elsa, Olaf, Albă ca Zăpada sau Harry Potter. Iar surprizele nu se opresc aici. Copiii, părinții și bunicii se vor bucura de piese de teatru, spectacole și concerte de colinde. Decorurile spectaculoase, miile de beculețe și zecile de personaje de poveste pe care le vom întâlni la tot pasul îi vor încânta, cu siguranță, pe cei prezenți. Evenimentul va debuta, așa cum ne-am obișnuit, cu un fascinant foc de artificii și tot atunci se vor aprinde și beculețele în bradul de Crăciun care va domina Țara Piticilor. Manifestările nu se opresc nici chiar în ziua de Crăciun. În data de 25 decembrie vor avea loc spectacole, concerte de colinde sau întâlniri cu personajele de poveste”, au anunțat organizatorii.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO Cum suntem furați: metodele „Pomana” și „Chei potrivite”

Mon Dec 16 , 2019
Polițiștii constănțeni au prezentat astăzi două metode folosite de infractori pentru a fura bunuri din locuințe: „Pomana” și „Chei potrivite”. Comisarul Marius Ghiță, împuternicit adjunct al Poliției Municipiului Constanța, a oferit detalii, nu înainte de a sublinia că numărul furturilor a din locuințe a scăzut în 2019, față de anul […]