Protest disperat al fermierilor: „VREM APĂ!”

„VREM APĂ” este mesajul pe care Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea îl lansează public odată cu întâlnirea de lucru de azi, 10.09.2020, care va avea loc la Ministerul Agriculturii, între fermieri și oficiali ai instituției de resort.

„Timp de 3 ore, pe terenul dintre localitățile Comana și Negru Vodă, din utilajele fermierilor noștri vom scrie mesajul VREM APĂ! Tragem un semnal de alarma disperat către autorități de a găsi soluții, împreună cu fermierii, la seceta care afectează în mod special zona Dobrogei. Invităm presa să ia parte atât la momentul aranjării utilajelor în teren pentru a obține scris acest mesaj, cât și la Ministerul Agriculturii unde, după întâlnirea cu oficialii de la București, la ora 13:00, vom comunica rezultatele discuțiilor.”, au declarat reprezentanții acestora.

La întâlnire vor participa, din partea Ministerului Agriculturii, secretarul de stat George Scarlat și reprezentanți ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea va fi reprezentat prin: Răzvan Filipescu, Theodor Ichim, Mihaela Lainer, Cornel Zamfir, Mircea Chipăilă, Mihai Ciobanu, Jean Marc Lacrouts, Sezai Curtali și Dragoș Zainea.

Temele care se vor discuta în cadrul acestei întâlniri sunt teme de maximă importanță pentru fermierii dobrogeni:

  1. Sistemul de irigații: Reabilitarea sistemului de irigații este o necesitate la acest moment în Dobrogea.
  2. Amânarea plății ratelor către băncile comerciale și firmele de leasing, pentru utilaje agricole, echipamente, terenuri și active agricole – măsură esențială pentru supraviețuirea agriculturii din județele Constanța și Tulcea în acest an.
  3. Declararea județului Constanța „zonă calamitată”- seceta extremă din acest an impune această măsură.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Protest disperat al fermierilor: „VREM APĂ!”

  1. Unde erati cand se furau pompele si instalatiile de irigatie ? Sa fie reablilitat cu banii vostri ! Iar judetul Constanta sa fie declarat ca fiind calamitat de catre hoti si corupti !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un bărbat din Constanța a murit din cauza coronavirusului. 21 cazuri noi de îmbolnăvire

joi sept. 10 , 2020
Un bărbat din Constanța, în vârstă de 59 de ani, a murit din cauza coronavirusului. Suferea de comorbidități, și anume: boală cardiovasculară, fibrilație atrială, boală hepatică – steatoză hepatică. A decedat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” din București. Este decesul cu numărul 51 din județul Constanța din cauza coronavirusului. […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: