Protest la CT Bus. Șoferii au refuzat să iasă pe trasee

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Șoferii de la CT Bus, fostul RATC, au refuzat să iasă pe trasee, vineri dimineață.

CT Bus SA informează publicul călător că, din cauza refuzului conducătorilor auto de a ieși pe trasee, nu poate asigura transportul în comun la această oră în municipiul Constanța.

Conducerea CT Bus SA a avut pe parcursul zilei de ieri și în această dimineață mai multe runde de discuții cu reprezentanții conducătorilor auto, însă aceștia refuză în continuare să se întoarcă la lucru.

Șoferii sunt nemulțumiți de valoarea primei de Crăciun, care este anul acesta de 300 de lei, sub formă de voucher neimpozitabil. Anul trecut a fost de 400 de lei, cash, impozitabil.

Aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că au fost introduse trasee de noapte. „Pe cine să plimbăm noi noaptea”, spun unii dintre ei.

În CT Bus sunt două sindicate. Unul reprezentativ și unul nereprezentativ. Sindicatul reprezentativ, condus acum de Daniel Toma, nu este implicat oficial. Sursele noastre spun însă că reprezentanții acestuia ar sta în spatele acțiunii.

Experții contactați de noi spun că „greva spontană nu există în legislație” și că șoferii pot fi trași la răspundere. Legal, ei pot fi dați afară pentru că au oprit lucrul.

„Ce se întâmplă e dăunător pentru șoferi.”, spun juriștii consultați de noi.

„În cazul unei greve, trebuie asigurate o treime din curse. În dimineața aceasta nu am văzut niciun autobuz. Nu se poate așa ceva”, au mai spus aceștia.

Unii dintre angajații sunt foarte recalcitranți și nervoși. Au forțat intrarea în sediul principal și au vrut să spargă ușa pentru a intra peste conducere.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și sperăm că activitatea va fi reluată în cel mai scurt timp.”, a transmis conducerea CT Bus.

Salariile ar urma să se majoreze și anul acesta.

Șoferii au protestat și ieri. Mai jos puteți urmări o știre realizată de colegii de la Dobrogea TV, joi, 19 decembrie.

Vă recomandăm și:


Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.