Protest spontan la rafinăria Petromidia. Sindicaliștii cer 1.500 de lei în plus la salariu

Peste 300 de angajaţi de la Rafinăria Petromidia protestează, marţi, nemulţumiţi de amânarea negocierilor pentru creşterile salariale. Oamenii refuză să mai intre la muncă până când nu vor primi un răspuns din partea conducerii.

Liderul de sindicat de la Rafinăria Petromidia, Petre Tancău, a declarat pentru News.ro că muncitorii protestează după ce conducerea rafinăriei a decis amânarea negocierilor pentru creşterile salariale pentru luna februarie. 

„Oamenii nu vor să intre la muncă până nu finalizăm negocierea creşterilor salariale. Am fost în negocieri două luni şi ieri ne-au transmis să amânăm negocierile pentru februarie. Am informat oamenii, iar ei nu au mai vrut dimineaţă să intre la serviciu. Am solicitat o creştere de 1.500 de lei, dar nu era problema de sumă, trebuia să finalizăm, ori această amânare i-a deranjat pe oameni”, a afirmat Petre Tancău.

El a precizat că protestează aproximativ 300 de persoane, muncitorii care urmau să intre în tură dimineaţa, iar cei din tura de noapte sunt încă la serviciu.

Liderul de sindicat a menţionat că nu ştie cât va dura acest protest. 

„Nu ştiu cât va dura, depinde de administrație să vină cu un răspuns. Acesta este respectul lor pentru salariaţii care fac producţie. Nu avem niciun semnal din partea conducerii”, a mai transmis Petre Tancău.

El a precizat că activitatea rafinăriei nu este afectată de acest protest.

Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte s-au adunat pe platoul din fața Administrației. Protestatarii sunt nemulțumiți ca cei din conducere resping negocierea cu sindicatul care a cerut majorarea drepturilor salariale.

Recomandare: Evoluție financiară spectaculoasă la Rompetrol: cum a trecut de la pierdere la profit în decursul a câteva luni

Administrația ar fi transmis că amână negocierile până în primăvara viitoare, decizie neacceptată de salariați. Protestatarilor încep sa li se alăture și cei din schimbul de zi care ar fi trebuit să între la lucru.

Angajații Rompetrol Petromidia cer ca salariile să le fie mărite acum, începând cu luna decembrie, cer condiții mai bune de muncă, încadrarea în grupa specială.

Recomandare: Angajați ai Petromidia, asigurați la o companie controlată de familia dictatorului Nursultan Nazarbaev

Foto: Realitatea.net


Un comentariu la “Protest spontan la rafinăria Petromidia. Sindicaliștii cer 1.500 de lei în plus la salariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se amenajează o nouă trecere de pietoni în municipiul Constanța

mar dec. 6 , 2022
Echipele Confort Urban vor demara mâine lucrările de amenajare a unei treceri de pietoni prevazută cu scuar median pe bulevardul Aurel Vlaicu, înainte de sensul  giratoriu cu DN3C (varianta Ovidiu).   Se va construi un scuar median cu ajutorul unor borduri care vor delimita și proteja suprafața pietonală.  În zona […]

V-ar putea interesa și: