Protest USR la Ministerul Sănătății. Lui Rafila i s-a cerut demisia după tăierea banilor din PNRR pentru spitale

USR a depus o cerere către Biroul Permanent al Camerei Deputaților pentru ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să vină în Parlament și să explice tăierea a 740 de milioane de euro din PNRR pentru noi spitale și dotări.

Parlamentari și membri USR au mers, astăzi, și la Ministerul Sănătății, pentru a cere demisia lui Alexandru Rafila și ca Guvernul PSD-PNL să nu renunțe la banii europeni pentru spitale.

„Este momentul să ne despărțim de ministrul Rafila. Ultima picătură a curs în momentul în care a venit și ne-a anunțat cu seninătate că a pierdut circa 700 de milioane de euro fonduri din PNRR care trebuiau să fie folosite pentru construirea a șase unități spitalicești în toată țara. Constanța, județ pe care eu îl reprezint în Parlament, se numără printre zonele afectate. Suntem cu toții nemulțumiți de incompetența acestui ministru, de faptul că ne minte cu nerușinare de când a depus jurământul”, declară Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

„Domnul Rafila trebuia să plece de mult. A făcut praf planul de combatere a cancerului, a făcut praf mai multe legi votate în unanimitate de către Parlament. Mă refer la legea „Stop nosocomiale” și la legea asistenței medicale mobile, legi care ar putea salva vieți, dar pentru care nu avem norme. Domnul Rafila nu vine nici măcar pe la ședințele comisiilor parlamentare, este total absent. E preocupat de excursiile lui în alte țări și mai puțin de sănătatea românilor. Fiecare zi cu Rafila ministru este o zi în minus pentru sănătatea românilor”, precizează Tudor Pop, deputat USR și membru în Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților.

Ministrul Rafila îi minte pe români când invocă drept motiv pentru tăierea finanțării din PNRR „riscul ridicat” de nerealizare pentru mai multe spitale sau secții noi. Spitalul de Pediatrie din Constanța nu era în întârziere și putea fi realizat până în 2026. Similar, Spitalul de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase de la Brașov, clasat pe locul 7 din 49 de proiecte evaluate de Ministerul Sănătății, avea toate șansele să fie realizat în termen cu bani europeni.

Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila nu vor, însă, ca românii să aibă spitale moderne și bine dotate, construite cu bani europeni. Motto-ul guvernării Ciolacu-Ciucă-Iohannis: vorbe, nu fapte, incompetență și ticăloșie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Varice: simptome și cauze

mar sept. 12 , 2023
Varicele sau venele varicoase sunt vene răsucite, mărite. Orice venă care se află aproape de suprafața pielii (superficială) poate deveni varicoasă. Venele varicoase afectează cel mai frecvent venele de la nivelul picioarelor, pentru că statul în picioare și mersul pe jos cresc presiunea în venele din partea inferioară a corpului. […]

V-ar putea interesa și: