PSD a împrumutat 4.762 de lei în fiecare secundă a anului trecut

PSD a împrumutat 150,2 miliarde lei în 2022, a anunțat Florin Câțu, PNL.

„Este CEA MAI MARE sumă împrumutată vreodată într-un singur an!”, a precizat liberalul.

Asta înseamnă peste 17 milioane de lei pe oră sau 4.762 de lei pe secundă.

Se pregătesc tăieri

Liderii Coaliției au decis, marți, să fie tăiate cheltuieli bugetare în valoare de 20 de miliarde de lei, pentru a se putea înscrie în ținta asumată de deficit bugetar de 4,40% din PIB, au declarat pentru Digi24.ro surse participante la ședință. 

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a prezentat în ședința Coaliției propunerile pentru reducerea cheltuielilor guvernamentale, cu mențiunea că nu se va tăia din investiții. S-a decis, potrivit surselor citate, să se reducă și numărul de membri în Consiliile de Administrație ale companiilor de stat, precum și valoarea indemnizațiilor de ședințe. 

Numărul de membri în CA-uri va fi scăzut după algoritmi negoiați între partide – de exemplu de la 11 la 7. 

Scăderea cheltuielilor vizează reducerea sumelor alocate pentru achiziții și cheltuieli curente cu benzina folosită în instituții. 

Câciu a prezentat în ședința liderilor Coaliției date din care reiese că ANAF nu a reușit să îndeplinească țintele asumate de colectare de impozite la bugetul statului, otiv pentru care ținta de deficit bugetar este în pericol să nu fie respectată. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Matineu la Teatrul de Stat Constanța. Ce puteți vedea

joi apr. 6 , 2023
Teatrul de Stat Constanța a programat în acest weekend două reprezentații ale spectacolului „UNIVERSURI PARALELE” de David Lindsay-Abaire, în regia lui Radu Iacoban: sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 19:00 și duminică, 9 aprilie, la MATINEU, de la ora 12:00. Reprezentația de sâmbătă, de la ora 19, este accesibilizată pentru […]

V-ar putea interesa și: