PSD Constanța – când doi se bat, al treilea câștigă?

PSD Constanta

Se duc lupte dure în PSD Constanța în aceste luni, pentru preluarea puterii. O aripă condusă de pucistul Gheorghe Donțu vrea să preia puterea de la Felix Stroe și Ion Dumitrache.

Vorbim de același Gheorghe Donțu care a fost viceprimar pentru că Felix Stroe a refuzat funcția, același Gheorghe Donțu care a fost readus în partid de Felix Stroe. Același Gheorghe Donțu care a îmbătrânit în politică, fără să putem spune clar ce a făcut bine pentru Constanța și constănțeni.

Cazuri în politică în care oamenii mușcă mânca care i-a ajutat sunt destule.

Printre contestatari se numără și Horia Țuțuianu, deputat. Scandalul a ajuns la un punct maxim zilele trecute, când acesta și-a mutat cabinetul parlamentar din sediul pe care îl ocupa alături de colegi.

Curios sau nu, gestul său nu a fost urmat de Lucian Lungoci, care a avut declarații dure împotriva actualei conduceri, la începutul anului, dar al cărui avânt revoluționar pare – cel puțin la prima vedere – să se fi estompat între timp.

O vorbă înțeleaptă spune însă că atunci când doi se bat, al treilea câștigă. Sunt premise ca acest lucru să se întâmple și în PSD Constanța. Declarațiile oficialilor de la București, în special Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, dar și faptele lor, par să nu favorizeze niciuna din părți. Ciolacu a vorbit despre nevoie de deschidere a partidului către oameni noi, Grindeanu a amintit că nu are nicio obligație și a luat măsuri care afectează unele interese economice ale conducerii actuale.

Ținând cont de cele de mai sus, dar și de faptul că niciunul din lideri nu are o forță de tracțiune suficientă la alegerile locale (poate cu excepția lui Felix Stroe, care a fost învins numai conjunctural de Mihai Lupu în 2020, în cursa pentru Consiliul Județean), este posibilă o a treia variantă.

E greu de găsit un lider care să țină în frâu un partid mare cum e PSD, care să fie respectat de primari și care să aibă și o bază largă de votanți.

PSD Constanța are însă, în opinia mea, cel puțin două variante: Horia Constantinescu și Decebal Făgădău.

Primul pas este să își dorească.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța înființează o trecere de pietoni pe care ziarul Constanța 100% o cere de doi ani! Ionuț Rusu nu a fost inițial de acord, acum s-a răzgândit

lun dec. 12 , 2022
Primăria Municipiului Constanța demarează astăzi lucrările de amenajare a unei treceri de pietoni pe bulevardul Regina Elisabeta, în proximitatea treptelor de acces de la Acvariu. Este o măsură pe care ziarul Constanța 100% o cere public încă de la începutul anului 2021. Mai bine mai târziu decât niciodată. În septembrie […]

V-ar putea interesa și: