PSD Constanța: „Încă nu este târziu ca Guvernul PNL să se trezească și să permită deschiderea turismului intern începând cu cel târziu 10-15 iunie”

Plaja din Mamaia

Organizația Județeană a Partidului Social Democrat, filiala Constanța, constată că nici la acest moment nu au fost adoptate și anunțate soluții care să ofere, atât sprijin, cât și posibilitatea desfășurării normale a activităților din turism, sector economic foarte important pentru România și mai ales pentru județul Constanța.

„Considerăm că pentru a elimina pierderile din turism, se impune, înainte de orice, ridicarea restricțiilor de circulație și călătorie pe teritoriul României. Dacă autoritățile statului bulgar au permis cetățenilor ca, începând cu data de 13 mai, să poată efectua călătorii în scop turistic, Guvernul PNL Orban încă interzice dreptul românilor de a avea sejururi în condiții de siguranță, și pe litoralul românesc al Mării Negre. Prin neadoptarea unor măsuri responsabile, guvernarea liberală calcă în picioare dreptul celor patru milioane de turiști care au vizitat doar anul trecut litoralul românesc.”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele organizației, Felix Stroe.

Citește și: Turismul în județul Constanța în anul 2019. Cele mai importante date statistice

„Turismul reprezintă un procent important din economia județului, iar atitudinea executivului liberal față de această realitate denotă faptul că nu le pasă de oameni. Nu le pasă de cei două sute de mii de constănțeni angrenați în industria turismului și nici de familiile lor. Încă nu este târziu ca Guvernul PNL să se trezească și să permită deschiderea turismului intern începând cu cel târziu 10-15 iunie. Până atunci, prin negocieri cu specialiști în domeniu, se pot adopta măsuri realiste și eficiente, astfel încât turiștii și angajații să fie în siguranță, cei din urmă să poată obține un venit decent, iar patronatul din turism să nu fie obligat să își închidă afacerile. Guvernul e obligat să consulte specialiștii, federațiile și asociațiile din domeniu, singurii care au cunoștințe practice despre această activitate. Indiferența față de soarta turismului românesc nu face altceva decât să pună umărul la creșterea economică a Greciei, Turciei și Bulgariei, țări care au relaxat activitatea în acest domeniu și spre care, foarte probabil, se vor îndrepta și turiștii din România.”, se mai spune în comunicat.

Potrivit PSD Constanța, Guvernul PNL are obligația pe care și-a asumat-o prin actul de guvernare să vină urgent cu soluții și măsuri pentru cei implicați în turism, domeniu care asigură 4% – și nu 2%, cum s-a afirmat eronat – din Produsul Intern Brut al României.

„În caz contrar, să își asume public rolul de gropari ai acestei ramuri de tradiție și, implicit, căderea economică a județului Constanța și a celorlalte care depind vital de industria turismului.” spun social-democrații.      


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un bărbat s-a împușcat din greșeală, când a vrut să iasă prin trapa mașinii. Era la vânătoare ilegală

Wed May 13 , 2020
Polițiștii Postului de Poliție Nicolae Bălcescu fost sesizați ieri, 12 mai, în jurul orei 20.00, cu privire la faptul că o persoană prezintă o plagă la nivelul abdomenului, aceasta fiind transportată la spital. În urma cercetărilor, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale și ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase […]