PSD Constanța, mesaj pentru primarul Chițac: „Mai rămâne să dați aviz unui lagăr de concentrare, iar acolo să-i deportați pe toți cei care nu sunt de acord cu dumneavoastră”

Vergil Chițac

Organizația Municipală PSD Constanța, condusă de omul de afaceri Ion Dumitrache, a trimis azi mass media un comunicat de presă în care spune că ce s-a întâmplat, ieri, la ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal, dar și după terminarea acesteia, la stadiul declarațiilor și a postărilor, depășește orice limită a bunului simț politic și administrativ.

PSD-iștii spun că regulamentul parcărilor a fost emanat de city – managerul municipiului, Felicia Ovanesian, și aprobat cu entuziasm de primar și adoptat prin vot, cu efervescență, de PNL și USR.

Se întâmpla acum un an, iar PSD a atras atenția asupra efectelor negative care se vor resimți de la momentul intrării în vigoare a regulamentului. Cel pe care consilierii social-democrați nu l-au votat, invocând tarifele exagerate.

Iată ce mai spun cei din PSD:

„În urmă cu două luni, atunci când era evident că situația socio-economică va fi din ce în ce mai grea, iar menținerea tarifelor de parcare va alunga turiștii, consilierii PSD au înaintat un proiect pentru remedierea aberațiilor votate de peneliști și useriști în urmă cu un an.

Social democrații au propus printre altele:

  • Tarif Zona 0- 2 lei/ora inclusiv TVA;
  • Tarif Zona 1- 1,5 lei/oră inclusiv TVA;
  • DESFIINȚARE Zona 2;
  • PARCARE GRATUITĂ în intervalul orar 20:00 – 08:00 în municipiul Constanța și stațiunea MAMAIA.

Cu autosuficiența-i recunoscută și aroganța administrativă devenită de notorietate, primarul Vergil Chițac nici măcar nu a avut decența să îl introducă pe ordinea de zi a vreunei ședințe de CLM.

Cu ipocrizie și maxim populism, USR – aflată acum în jenanta poziție de partid care se revendică în Opoziție, dar se află la Putere având viceprimar precum și alte avantaje – și-a continuat campania de imagine. Cu pauzele aferente momentelor în care a plagiat amendamentele PSD.

Ieri, consilierii social democrați au propus suspendarea totală a plății parcării în Constanța și stațiunea Mamaia până la 15 septembrie, precum și suspendarea obligației de plată a parcării în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 20.00 – 08.00, până la data de 31 decembrie 2022.

Simplu și la obiect. Așa cum a fost și votul nostru care nu putea fi acordat unor alte amendamente lipsite de fond, dar menite să-i transforme pe primar, city manager, PNL și USR în salvatorii care sting incendiul, după ce l-au provocat și l-au întețit.

Orice alte aprecieri la adresa votului consilierilor PSD sunt fie minciuni sfruntate cu iz de userism, fie afirmații sub demnitatea funcției de primar al unui municipiu reședință de județ!

Domnule primar, social democrații din Organizația Municipală PSD Constanța vă cer, public, scuzele de rigoare pentru expresia referitoare la ,,stârpirea cuibului pesedist”. Sperăm că a fost doar un derapaj, cauzat de starea de euforie datorată vacanței în care am înțeles că vă aflați.

Nu vrem să credem că îmbrățișați doctrina hitleristă, conform căreia oricine nu era de rasă pură trebuia exterminat! Stârpit! Mai rămâne să dați aviz unui lagăr de concentrare, iar acolo să-i deportați pe toți cei care nu sunt de acord cu dumneavoastră. Îl puteți edifica, eventual, pe locul în care promiteți, de vreo doi ani, că veți face un parc pentru constănțeni.

Domnule primar, dacă ambițiile dumneavoastră politico – administrative se reduc la acest aspect, este evident de ce Constanța arată în acest fel! În ,,Altfel” nu va arăta niciodată, în condițiile în care tot ce vă interesează este să stârpiți pesediștii.

La final, cu respectul cuvenit funcției la înălțimea căreia, din nefericire, nu vă ridicați, suntem curioși cum îi veți stârpi pe cei 9 consilieri PNL care au votat, ieri, în ,,cuibul” nostru.

Nu putem să încheiem, totuși, fără să vă anunțăm că grupul consilierilor PSD solicită, din nou, primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an. Câți bani s-au încasat, ce s-a făcut cu ei și ce au de gând să facă, în continuare, cu aceste sume?”

Iată și mesajul lui Chițac la care face referire PSD:

„ADMINISTRAȚIE LOCALĂ CU LOLEK ȘI BOLEK: GARGARA IEFTINĂ REVINE ÎN FORȚĂ LA CONSTANȚA

Ce vă voi descrie mai jos nu sunt desene animate, deși mi-aș fi dorit. Astăzi, consilierii locali PSD au respins propunerea de eliminare a plății parcării pe timp de noapte în Constanța și Mamaia. Lucrurile au stat în felul următor:

1) Am propus CL eliminarea obligativității plății parcării în Constanța și Mamaia, între orele 22:00 și 08:00, până la 15 septembrie;

2) Printr-un amendament, consilierii PNL au dorit prelungirea termenului până la 31 decembrie, iar propunerea a fost votată;

3) La rândul lor, consilierii PSD au făcut un alt amendament, prin care doreau modificarea orelor de la 22:00-08:00 la 20:00-08:00, cu efecte tot până la 31 decembrie. USR a votat această propunere (!?);

4) În cele din urmă, în urma consultărilor, a rămas în picioare propunerea PSD, care a fost supusă votului, dar…

5) Surpriză! La votul final al amendamentului, consilierii PSD nu și-au mai votat propria propunere (!!!), iar totul a picat.

Astăzi, consilierii locali PSD au sfidat și logica, și bunul-simț. Au sfidat Constanța și v-au sfidat pe dumneavoastră. Au venit deciși să îngroape o inițiativă, nimic mai mult, nimic în folosul comunității. Așa înțeleg domniile lor că se face administrație: printr-un concurs ieftin de populism, presărat cu numere de circ și gaguri pentru mulțimi.

Dar nu-i nimic. Țin să-i anunț că nu voi lua parte la acrobațiile lor ieftine. Aceste ultime zbateri nu fac decât să ne convingă că stârpirea cuibului pesedist a făcut și va face Constanței mult bine. Epoca lor s-a stins.

Vă mulțumesc.

P.S. Mâine voi repune pe ordinea de zi a ședinței CL propunerea de eliminare a plății parcării în Constanța și Mamaia pe timp de noapte.”

Poziția USR

După acest vot, USR a remis un comunicat de presă în care denunță bătaia de joc la adresa constănțenilor.

„Consilierii PNL și cei de la PSD au votat astăzi împotriva propriilor amendamente. Da, ați citit bine! Bătaia de joc la care sunt supuși constănțenii a atins cote greu de imaginat și de digerat pentru orice persoană de bun-simț.

Consilierii USR Constanța au fost singurii care au votat pentru forma finală a proiectului din ședința extraordinară de astăzi ce prevedea suspendarea plății parcării în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia până la 31 decembrie 2022, în intervalul orar 20.00 – 08.00.

S-a ajuns la această formă în urma amendamentelor depuse de PNL, în numele primarului Chițac, și de PSD. Cu toate acestea, la momentul votului, aceștia s-au abținut, iar proiectul nu a trecut! Cu alte cuvinte, tarifele pentru parcările din Mamaia și Constanța rămân la fel, nu se schimbă nimic.

Menționăm că aceiași PNL și PSD s-au abținut și de la votul amendamentului propus de noi cu privire la suspendarea taxei de parcare în stațiunea Mamaia și pe timpul zilei, până la 15 septembrie 2022.

Ședința extraordinară de astăzi ne-a demonstrat că avem parte de un PNL și un PSD unde minciuna și vorbele goale rămân în continuare instrumentele de care se folosesc pentru a face din Constanța și stațiunea Mamaia două dintre cele mai detestate destinații din țara asta.“, spun cei de la USR Constanța.

Aleșii USR mai afirmă, că, astfel, proiectul de modificare a regulamentului parcărilor rămâne în sertarul lui Chițac.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mărfuri contrafăcute în valoare de 8,4 milioane euro, descoperite în Portul Constanţa

vin iul. 22 , 2022
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, 5275 ceasuri diferite mărci, 12.040 accesorii auto și 12.210 articole de vestimentație, în valoare totală aproximativ 8,4 […]

V-ar putea interesa și: