PSD își alege conducerea într-un congres extraordinar online

psd

Partidul Social Democrat își alege conducerea într-un congres extraordinar online. În competiţia internă pentru şefia partidului s-au înscris Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici. Au fost stabilite 39 de centre de vot teritoriale, la care vor participa peste 1.500 de delegaţi.

Votul va fi secret, cu buletine, procesele verbale urmând a fi transmise la centru. Centrele teritoriale, dintre care unul la Palatul Parlamentului, vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmiterea live a congresului, iar toţi participanţii vor avea acces pe ecrane la imaginile din celelalte centre.

La conducerea PSD candidează actualul lider interimar al partidului, Marcel Ciolacu, şi senatorul Eugen Teodorovici – singurul parlamentar social-democrat care n-a semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

„Este un eveniment special al PSD, chiar dacă Congresul nu mai este în modul clasic, fizic, este un Congres 90% online, dar cu respectarea legilor şi a statutului. (…) PSD arată că are capacitatea de a se adapta noului, viitorului şi partidele nu au altă alternativă de a ţine Congrese decât în această formă”, a declarat Ciolacu.

La Congres, delegaţii PSD vor supune la vot dacă preşedintele Consiliului Naţional al PSD ar putea fi ales direct de congres.

Vasile Dîncu va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

„PSD trebuie să recunoaştem a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri”, a afirmat Vasile Dâncu.

Eugen Teodorovici a depus joi o cerere la Tribunalul Bucureşti în care solicita amânarea Congresului. În document, el a acuzat că actuala conducere interimară a PSD este una ilegitimă, doar el fiind ales legitim la Congresul din 29 iunie 2019 pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului.  Tribunalul Bucureşti a respins vineri, ca inadmisibilă, solicitarea lui Teodorovici. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 412.000 pachete cu țigări de contrabandă, ascunse într-un container cu mobilă VIDEO

sâm aug. 22 , 2020
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanţa, au descoperit și confiscat, în urma unor activități informativ-operative, peste 412.000 pachete cu țigări de contrabandă, transportate într-un container cu obiecte de mobilier. În data de 19.08.2020, în Portul Constanța Sud Agigea, […]

V-ar putea interesa și: