PSD nu a fost de acord să aloce bani pentru extinderea rețelei de gaze din Eforie

Locuitorii din Eforie vor avea totuși gaze naturale și posibilitatea să își monteze centrale termice pe gaz, pentru că proiectul a fost aprobat

PSD Eforie nu a fost de acord cu alocarea de bani pentru extinderea rețelei de gaze naturale din oraș. Consilierii social-democrați au votat împotriva unui astfel de proiect. Din fericire pentru locuitorii afectați, proiectul a trecut însă și fără voturile lor.

Povestea începe în urmă cu câțiva ani, când Primăria Eforie a accesat o linie de credit pentru a asfalta 96 de străzi din localitate. Primarul Robert Șerban s-a dovedit însă a fi unul dintre cei mai eficienți edili din România în atragerea de fonduri europene. Cam 2.000 de euro pe cap de locuitor nu-i deloc puțin, dimpotrivă. La care se mai adaugă circa 17 milioane de euro în așteptare. Edilul reușește să atragă un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea acestor străzi.

Lucrările de introducere a rețelei de gaz începuseră. Au existat însă câteva probleme legate de teren, între Eforie Nord și Eforie Sud, fapt care a atras după sine nevoia de a suplimenta sumele.

Primarul s-a gândit la cea mai simplă și eficientă soluție: a propus Consiliului Local ca o parte din linia de credit pentru asfaltare să fie folosită pentru a termina la timp lucrările, dacă tot se făcuseră economii.

Surpriză, însă: consilierii PSD s-au opus. Proiectul a trecut, pentru că toți ceilalți consilierii au înțeles că este nu proiect benefic pentru localitate și au votat pentru.

Virgil Negru, liderul consilierilor PSD din Eforie, a explicat că el și colegii lui nu au votat pentru că nu a primit informațiile necesare referitoare la acest proiect și că nu a avut contact cu aparatul de specialitate al primăriei, mai ales că acum se lucrează mai mult online. Acesta a precizat că PSD Eforie susține instalarea rețelei de gaze naturale în localitate, subliniind că aceasta a fost adusă în localitate inițial chiar de către PSD.

„Toți consilierii, inclusiv cei din PSD, au primit toată documentația la timp. De asemenea, ar fi putut, pentru orice nelămurire, să ceară direct detalii de la mine sau de la aparatul de specialitate. Nu au făcut-o”, a precizat primarul Robert Șerban.


Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.