PSD nu a înțeles, în 33 de ani, de ce pleacă românii din țară. Sau ne crede proști pe toți

cristian hagi

Românii s-au săturat de România, iar PSD n-a înțeles în ultimii 33 de ani de ce. Sau se preface că n-a înțeles și ne crede pe toți proști.

PSD a anunțat că ține morțiș să majoreze salariul minim pe economie, pentru a-și atinge unul din obiective: 1,5 milioane de români să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară.

„În România NU se poate trăi cu salariul minim! Obiectivul PSD: 1,5 milioane de români să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară.”, spun cei din PSD Constanța.

Nu e glumă. Partidul Social Democrat, care are printre lideri, cel puțin în filiale, unii dintre cei mai bogați români, crede că dacă mai dă românului sărac 100 de lei – scuzați, 100 de lei dădea Ceaușescu – 450 de lei în plus, brut, 1.500.000 de români vor mulțumi și vor renunța la planurile de a părăsi țara aceasta tristă.

Mă mir că nu au plusat și nu au declarat că 1.500.000 de români se vor întoarce acasă. Deși „acasă” parcă nu este cel mai bun termen în cazul lor.

PSD dă dovadă că nu a înțeles nimic în ultimii 30 de ani.

Din lumea lor, ruptă de a noastră, oamenii cred că acești 450 de lei brut vor rezolva probleme.

Vă înșelați, PSD-iștilor!

Românii s-au săturat de modul cum ați condus, mai ales voi, dar și ceilalți, țara asta. S-au săturat de oamenii care au condus orașe și județe în numele vostru. Uitați-vă la Constanța. L-ați ținut aproape 20 de ani în brațe pe Mazăre, care a devalizat orașul împreună cu camarila. Un milion de metri pătrați a retrocedat ilegal. Constanța e distrusă pe zeci de ani, eu cred că iremediabil, din cauza sa.

Românii pleacă din țară pentru că s-au săturat că, în mai bine de 30 de ani, voi și ceilalți nu ați reușit să creați un sistem sanitar nu eficient. Dar de ce să visăm și să spunem „eficient”. Nu ați creat măcar un sistem medical care să-ți dea o minimă speranță că vei scăpa cu viață din spital. În multe locuri, spitalul e iadul pe pământ. Cu câteva excepții notabile în sistemul de stat, și mai multe în cel privat, spitalele noastre sunt emblema eșecului vostru. Și voi știți asta: la cea mai simplă răceală, vă suiți în avion și dați o fugă în Vest.

Românii pleacă din țară pentru că sistemul de educație e o mizerie. Reformele care s-au făcut în ultimii ani au început, încet încet, să fie anulate. Plagiatorii au ajuns șefi, s-au extins ca un cancer în tot organismul social, cu o viteză și o nesimțire uluitoare. Cum vor concura copiii noștri cu cei din restul lumii, care se duc la școală de plăcere și învață ce trebuie să învețe pentru a fi pregătit pentru lumea de mâine, pentru meseriile care nu au apărut încă?

Colectiv. Mai țineți minte? 65 de morți fără vină, care au avut încredere că statul român are instituții care veghează că nu vei muri ars de viu într-un club. Lacrimile curg și azi.

România pleacă pentru că mor cu zile pe șosele. Voi și ceilalți politicieni nu ați reușit să faceți o autostradă care să traverseze munții sau măcar trenuri care să aibă o viteză mai mare decât acum 50 de ani. Când oare vom ajunge la viteza TGV-urilor din Franța, la sistemul de autostrăzi din Germania? Niciodată, pentru noi stăm pe loc, ei nu.

Nu ați reușit să luați măsuri nici pentru a opri haosul de pe șosele. Nu mai există reguli, nimeni nu respectă regulile. Nu ați reușit să impuneți, ca într-o țară decentă, o poliție eficientă, camere de luat vederi, reguli care să-i împiedice pe nebunii care se cred pe o pistă de Formula 1, pe cei care confundă trotuarul cu parcare.

Românii sunt sătui de minciunile voastre și ale celorlalți. Ați promis că nu veți majora taxele și impozitele, dar ați mărit birurile pentru mediul privat. O plăcere să faci afaceri în România, când firmele românești sunt hăituite, iar cele străine sunt tratate cu mănuși.

Ați mai promis că tăiați din privilegiile voastre, dar ați făcut tocmai invers.

Salariile oamenilor obișnuiți sunt în scădere, în termeni reali, dar voi le plângeți de milă primarilor, președinților de consilii județene, viceprimarilor, funcționarilor din primării și consilii județene. Le majorați salariile. Un primar va primi câteva mii de lei în plus. Oare vor fi și mai eficienți? Nu și-a pus nimeni întrebarea asta, important pentru voi este că vin alegeri și primarii trebuie să tragă pentru partid, să nu cumva să dezerteze. Niște bani în plus la salariu ajută.

Vorbim de aceiași primari care sunt cercetați penal pentru că ar fi devalizat comunele pe care le conduc. Și voi, în loc să le cereți să se retragă, așa cum Marcel Ciolacu i-a cerut unui ministru suspect de acte de corupție, îi încurajați, le măriți salariile.

Un raport OECD arăta, încă din 2019, că aproape jumătate din tinerii români cu vârste între 15 și 24 de ani vor să plece din țară. Și mai spunea că România ocupă prima poziție la nivel mondial în topul țărilor cu cetățeni stabiliți în țările OECD ca procent din totalul populației, 17%.

Da, emigrația este o problemă gravă a României, dar nu se va rezolva dacă aruncați o sută de lei, din banii privaților, către cei care muncesc pe salariul minim. În România, se știe din decembrie 1989, suta de lei nu mai convinge pe nimeni.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “PSD nu a înțeles, în 33 de ani, de ce pleacă românii din țară. Sau ne crede proști pe toți

  1. Parerea mea ,NU este vinovat PSD-ul pentru jaf si derepaje ci Institutiile platite bine sa vegheze ca sa nu se intample asa ceva (CCR ,Politia ,DNA – locale).A fost nevoie sa intervina DNA -Bucuresti pentru destructurarea (partiala ) a gastii Mazare-Constantinescu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constănțenii fug de sistemul centralizat de încălzire ca dracul de tămâie. Câți au mai rămas

joi sept. 29 , 2022
Din ce în ce mai puțini constănțeni renunță la sistemul centralizat de încălzire. În acest timp, Primăria Constanța investește sume imense pentru reabilitarea sistemului. Directorul Termoficare Constanța SRL, Liviu Popa, a anunțat că numai anul acesta 2.700 de persoane au depus cereri de debranșare. Din acest număr, 2.121 de cereri […]

V-ar putea interesa și: