PSD nu se leapădă de primarul Cristian Maricel Cîrjaliu: „Este sprijinit de noi pentru a candida pentru un nou mandat” VIDEO

Cristian Cîrjaliu
Cristian Maricel Cîrjaliu este sprijinit de PSD în cursa pentru primărie, în ciuda trimiterii în judecată

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, este trimis în judecată pentru abuz în serviciu. I-am solicitat un punct de vedere președintelui PSD Constanța, Felix Stroe, referitor la acuzațiile care i se aduc.

La masă era și edilul, care a încercat să spună că întrebarea nu face obiectul conferinței de presă la care ne aflam, dar președintele PSD a răspuns solicitării noastre.

„În primul rând, noi nu comentăm actele justiției. Și domnul primar Cristian Cîrjaliu, ca orice cetățean al țării noastre, are dreptul să se bucure de toate drepturile constituționale. Ca urmare, prezumția de nevinovăție se aplică și domnului primar. Nu comentez, nu cunosc conținutul dosarului. Există o instanță care, la un moment dat, va pronunța o hotărâre definitivă și irevocabilă. Până ajungem acolo, dați-mi voie să spun apăsat că și domnul Cristian Cîrjaliu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Noi, colegii dumnealui, respectăm această prezumție de nevinovăție. Domnul primar este sprijinit de noi pentru a candida pentru un nou mandat în fruntea comunei Agigea”, a declarat președintele Felix Stroe.

În clipul de mai jos puteți afla și punctul de vedere al primarului Cristian Cîrjaliu referitor la acest caz.

Reamintim că în rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut în esență următoarea stare de fapt:

„Inculpatul Cîrjaliu Cristian Maricel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.
Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel.
În demersul său infracțional, edilul a fost ajutat de inculpata Calust Ancuța care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior.
Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanță), obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial, dar și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menționate mai sus.”

În cursul urmăririi penale societatea păgubită ca urmare a acțiunilor descrise mai sus a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Observație. Am folosit verbul „a se lepăda” cu înțelesul „a rupe orice legătură cu cineva”.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.