PSD – PMP Constanța, alianța care nu moare niciodată?

Claudiu Palaz și Radu Mazăre la aceeași masă

Cel puțin „nouă nume grele” vor candida din partea PSD Constanța la alegerile locale, spunea președintele social democraților, Felix Stroe, în decembrie 2022. Evident, nu a numit pe nimeni. Detalii AICI.

La o lună de la această declarație, primarul din Castelu, Nicolae Anghel, membru al PMP, a declarat pentru Ziarul Amprenta că intenționează să părăsească partidul și să se înscrie în Partidul Social Democrat. PMP este, dacă vă mai aduceți aminte, Partidul Mișcarea Populară, din care face parte fostul președinte Traian Băsescu, colaborator dovedit al Securității, și Claudiu Palaz, cel care era de acord cu tăierea copacilor din Constanța și plantarea lor în alte localități, pentru că „aerul circulă”.

Ei bine, Nicolae Anghel recunoaște ceva ce noi toți știam: că voturile date PMP erau pur și simplu o risipă.

„Vreau ca voturile noastre să nu se mai risipească. În acest sens vreau să intru în partidul care va face ceva pe viitor și acela este PSD.”, afirmă acesta.

Mai declară ceva primarul din Castelu: că o poarte discuții cu PSD, să vadă dacă va fi acceptat. Dacă va fi, a afirmat pentru sursa citată că dorește să candideze pentru funcția de consilier județean.

„I-am spus chiar domnului Palaz să mă dea afară din partid. A spus că nu este cazul”, a mai spus Nicolae Anghel, râzând, scriu colegii de la Amprenta.

La fel au râs și oameni politici liberali pe care i-am întrebat dacă știu de aceste planuri și dacă se tem că PSD ca reuși să creeze adune nouă nume cu greutate în jurul său.

„Am remarcat amuzat limbajul domnului primar, care lasă să se înțeleagă că e o onoare să te înscrii în PSD, că e o listă de așteptare. E chiar amuzant. Este clar o strategie a PSD de a-și acorda o importanță mai mare decât o are, de autovalorizare. Știm că încearcă prin toate metodele să atragă primari atât de la noi, cât și de la alte partide. Și când spun toate metodele, mă refer la toate, de la promisiuni financiare la arătarea pisicii.”, a spus un liberal.

În opinia sa, aceste declarații nu denotă o forță de negociere a PSD, așa cum s-ar putea înțelege, ci o disperare a acestora, în condițiile în care PNL are primari foarte performanți, lucru recunoscut în mai multe rânduri chiar de președintele PSD Constanța, primari care au atras de departe cele mai multe fonduri europene din județul Constanța și care au capacitatea de a mobiliza electoratul.

Nicolae Anghel a anunțat pe 12 octombrie 2021, în prima parte a zilei, că intră în greva foamei. Protestul a încetat în aceeași zi, la ora 16:40

Liberalii mai cred că tot ce se întâmplă este o strategie a PMP de a preda partidul PSD-ului. Dacă Claudiu Palaz va desființa organizațiile locale, aleșii vor putea migra la PSD fără a-și pierde mandatele. Legea nu le permite să plece de la un partid la altul.

Aceeași strategie ar putea fi aplicată în cazul primarilor PMP, din Costinești și Corbu.

Să nu uităm că PMP-ul lui Claudiu Palaz a avut o înțelegere cu PSD-ul lui Felix Stroe, care l-a propulsat în scaunul de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, în 2016. Tot el spunea, în 2019, într-o discuție pe Facebook, că nu trebuie să confundăm PSD Constanța cu gruparea Mazăre – Strutinsky.

Revenind la cazul lui Nicolae Anghel, este greu de crezut că un om politic ar renunța o funcție de primar pentru a obține una de consilier județean, care are mai mult rol decorativ.

Sursele noastre susțin că acestui i s-a fi promis poziția de viitor vicepreședinte în cadrul Consiliului Județean, o poziție care ar corespunde, trebuie să recunoaștem, ambițiilor unui primar de comună, oricare ar fi el, dar și experienței administrative a lui Nicolae Anghel.

Ce te faci însă dacă aceeași funcție este promisă mai multor oameni? Răspunsul e simplu și orice politician ar trebuie să îl cunoască, de la Machiavelli încoace: „Scopul scuză mijloacele.” E drept, Machiavelli vorbea despre „scopul nobil”.

Nicole Anghel este un primar cu vechime, care a trecut prin mai multe partide. Din 1996 până în 2008 a făcut parte din PNȚCD, apoi a trecut la PD, UNPR, mai apoi s-a înscris în PMP. PSD ar fi al patrulea său partid. Un amănunt interesant, pe care nu îl știe multă lume: înainte de alegerile din 2020, acesta a avut discuții cu mai mulți liberali pentru a-și exprima disponibilitatea de a candida din partea PNL. Forul responsabil din PNL Constanța a votat împotrivă.

V-ar putea interesa și: Greva foamei la politicienii constănțeni. Între prânz și cină?


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Crușoveanu: „În municipiul Constanța, după mult timp, avem siguranța că se vor implementa proiecte cu finanțări uriașe”

lun ian. 23 , 2023
Județul Constanța are de recuperat un decalaj imens în unele localități, astfel ca, prin investiții în infrastructură, să putem aduce condițiile de viață la realitățile secolului al XXI-lea, consideră deputatul PNL Marian Crușoveanu. „Putem face asta! Aceste instrumente, care trebuie folosite în vederea redării românilor unei șanse la o viață […]

V-ar putea interesa și: